Prijava

Vaša prijava

Od danas na spremniku dizela ušteda gotovo sto kuna!

[]

Kilometarske kolone pred benzinskim crpkama bile su redovite slike ponedjeljkom prošlih nekoliko tjedana. Rast cijena goriva zabrinuo je građane koji osim što su već počeli razmišljati o alternativnom načinu prijevoza često su komentirali kako je pitanje trenutka kad će cijene i svega ostaloga porasti. No, ovoga utorka – iznenađenje!

Od ponoći je spremnik goriva jeftiniji za oko 54 kune, a dizela za čak oko 94 kune. Prema pisanju portala cijenegoriva.info cijena osnovnog eurosupera 95 na benzinskim postajama od danas iznosi 11,84 kuna, a pojeftinjenje je još veće kod osnovnog eurodizela, koji  od danas stoji 12,02 kune po litri, a  do danas je bio je 13,91 kunu.

Od ovog utorka jeftinija su i premium goriva.

Vlada je, podsjetimo, na očekivanu eksploziju cijena goriva prije dva tjedna reagirala dvama uredbama, kojima je fiksirala maržu trgovaca naftnih derivata na osnovni eurosuper i eurodizel te na plavi dizel, a privremeno je smanjila i trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo, piše jutarnji.hr.

Tako je uredbom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata ukupna marža za dizelsko i benzinsko gorivo fiksirana na 75 lipa po litri, a na plavi dizel na 50 lipa po litri.

Izmjenama Uredbe o trošarinama država je, pak, na rok od 90 dana smanjila trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo, i to za 40 lipa po litri bezolovnog motornog benzina te 20 lipa po litri dizelskog goriva.

 

Objava Od danas na spremniku dizela ušteda gotovo sto kuna! pojavila se prvi puta na cityportal.hr.