Prijava

Vaša prijava

Policija motoristima: Kontrolirajte svoje ponašanje i strast za vožnjom

[]

Dolaskom lijepog vremena na našim prometnicama pojačano je sudjelovanje u prometu motociklista i mopedista, te zbog toga iz Policijske uprave zagrebačke podsjećaju ovu kategoriju sudionika u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa, a u cilju njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika.

Podsjećaju na neka osnovna pravila – brzinu prilagodite uvjetima na kolniku, ne vozite bez položenog vozačkog ispita I propisane zaštitne opreme. Svakako provjerite datum važenja registracije, prometne dozvole I tehničke ispravnosti. Često vozači mopeda i motocikala zbog svog neodgovornog ponašanja u prometu na cestama i grubog kršenja propisa sudjeluju u prometnih nesrećama u kojima, nažalost, uz sudare s drugim vozilima, izlijetanjem s kolnika  ili naleta na druge objekte smrtno stradaju ili zadobiju teške tjelesne ozljede, upozoravaju iz PUZ-a.

Neke od najčešćih grešaka mopedista i motociklista su upravo neprilagođena i nedopuštena brzina, nenošenje propisane zaštitne kacige na glavi, vožnja s neupaljenim svjetlima, skidanje blokade s motora I slično.

Iz policije također upozoravaju, među ostalim,  kako prilikom vožnje u skupini trebate voziti u slijedu jedan iza drugoga, ne vozite slalom između vozila, kontrolirajte svoje ponašanje i strast za vožnjom, te ne ispitujte mogućnosti svog mopeda ili motocikla.

 

Objava Policija motoristima: Kontrolirajte svoje ponašanje i strast za vožnjom pojavila se prvi puta na cityportal.hr.