Prijava

Vaša prijava

Ususret Danu narcisa: Od raka dojke boluje sve više mladih žena

[]

Prve subote početkom proljeća stiže i tradicionalna javnozdravstvena akcija Dan narcisa, koja će se ove godine 26. ožujka obilježiti i u svim većim gradovima i brojnim manjim mjestima Zagrebačke županije. Osnovni cilj akcije je potaknuti što veći broj žena na preventivne mamografske ili ultrazvučne preglede dojki i ukazati na važnost samopregleda. Dan je to posvećen ženama koje su oboljele od raka dojke, a prodajom narcisa prikupljaju se donacije.

Udruga Edukacijom protiv raka dojke za ovogodišnji je Dan narcisa u Velikoj Gorici pripremila oko 15 tisuća narcisa, kaže Đurđa Dehin, predsjednica udruge.

-Bez obzira na poskupljenja ostavili smo cijenu od deset kuna za deset narcisa. U subotu ćemo od 8  do 12 sati imati prodajna mjesta na četiri lokacije, to su Tržni centar, Trg Stjepana Radića, ispred robne kuće I ispred Muzeja Turopolje.

Foto: Dan narcisa, pozivnica Udruge Edukacijom protiv raka dojke/FB udruge

Poziva sve da se na akciju odazovu u što većem broju i ističe kako je za što uspješnije liječenje najbitnije rano otkrivanje bolesti, a samim time i samopregledi s kojima bi trebalo početi čim ranije, jer rak dojke ne bira godine.

– Prevencija je izuzetno važna, nitko neće prepoznati prije promjene na vašem tijelo osim vas, bar jednom mjesečno obavite samopregled. S time treba početi čim prije, još u srednjoj školi, jer rak dojke više nije najčešći kod žena starijih od 50 godina, nažalost to se bitno promijenilo, sad ima jako puno bolesnih mladih žena, više nisu bitne godine. I zato je taj samopregled tako važan – poručuje Đurđa Dehin, predsjednica Udruge Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije.

 

Objava Ususret Danu narcisa: Od raka dojke boluje sve više mladih žena pojavila se prvi puta na cityportal.hr.