Prijava

Vaša prijava

Folklor se vraća na velika vrata. Sutra Dječja smotra folklora

[]

Nakon dvije godine pauze, Zajednica kulturno umjetničkih udruga Grada Velike Gorice organizira Smotru folklora.

– Krenuli smo s radom prije nekoliko mjeseci kada su mjere malo popustile, no bez obzira na to kulturno-umjetnička društva su iskoristila ovo vrijeme da se opreme s novim nošnjama i urede svoje prostorije, a došlo je i do smjene generacija tako da se pomalo osjećamo kao da smo tek počeli sa smotrama, ali raduje nas taj dan – prepričava nam predsjednik Zajednice Vladimir Štarkelj.

Prvi će otvoriti sezonu smotra, dječje folklorne skupine, a koje će nastupiti sutra u Dvorani Gorica, Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 17 sati.

– Imat ćemo 11 folklornih društava s 19 izvedbi, a svaka od izvedbi po kriterijima smotre smije trajati do 5 minuta za dječji folklor. Veseli nas što se djeca ponovno druže, vesele i da će nam predstaviti ono što su naučili. No, na žalost broj publike je i dalje ograničen i program će se pratiti pod maskama, ali drago nam je da smo konačno krenuli s programom koji smo imali i prije pandemije – kazao je Štarkelj te najavio da će društva krenuti i sa svojim lokalnim manifestacijama.

Tjedan dana kasnije, nakon malih folkloraša, svoj rad će prezentirati i odrasle folklorne sekcije, na istom mjestu u isto vrijeme.

 

 

 

Objava Folklor se vraća na velika vrata. Sutra Dječja smotra folklora pojavila se prvi puta na cityportal.hr.


Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva