Prijava

Vaša prijava

Senzacionalni preokret košarkaša Gorice! ‘Potonuli smo na -18, a onda pokazali karakter’

[]

U uvodne dvije utakmice Lige za prvaka košarkaši Gorice imali su iznimno visoke prepreke pred sobom, prvo Cibonu pa onda Split, no oba puta su doveli okršaj do situacije u kojoj odlučuje jedna lopta. I oba puta otišlo je na krivu stranu, oba puta Goričani su morali čestitati protivniku… A ništa manje težak posao nije ih čekao ni na sljedećem koraku.

Slijedilo je, naime, gostovanje kod Cedevite. Kod momčadi koja je briljirala tijekom regularne sezone, koju s klupe vodi hrvatski izbornik Damir Mulaomerovića, koja su svom kadru ima reprezentativce Gorana Filipovića i Filipa Bundovića, ponajboljeg igrača dosadašnjeg dijela sezone u HT Premijer ligi Ivana Vučića, bivšeg igrača Gorice, ali i još cijeli niz vrlo kvalitetnih mladih igrača. Kad se tome nadodala i viroza Mate Kalajžića, pa onda i izostanci Marka Bakovića i Stipe Sokola zbog temperature, perspektiva nije izgledala blistavo.

Međutim, ova je momčad opet pokazala koliko je posebna! Kao što je i lani u polufinalu doigravanja sa sedmoricom uspjela srušiti Zadar, tako je i ovoga puta Gorica sa sedmoricom sredila Cedevitu Junior. Dobro, u zapisniku su bila osmorica, no 18-godišnji Frano Miloloža participirao je sa samo dvije minute, pa su u rotaciji bila sedmorica, pri čemu je jedini “centar” bio Dino Cinac, visok jedva malo iznad dva metra.

I stvari su išle, realno, prema očekivanju, u jednom trenutku Gorica je bila u zaostatku od ogromnih 18 koševa, u posljednjih pet minuta ušla s dvoznamenkastim minusom, da bi na kraju – slavila pobjedu! Na mišiće, na karakter, na srce. Nije to bila partija za pamćenje, u utakmicu su Goričani krenuli šutom za tricu 0-11 (?!), zato je pobjeda i toliko važna.

– Jako sam zadovoljan načinom na koji smo stigli prednost protivnika, ali iskreno rečeno, igrali smo lošije nego protiv Splita. Došli smo s osam igrača, imamo dosta ozljeda i bolesti, no često se u takvim situacijama momčad dodatno ‘skupi’. I eto, vratilo nam se ono što smo izgubili protiv Cibone i Splita – rekao je trener Miki Starčević, pa prisnažio svoj dojam:

– Nismo bili dobri, ali najvažnije je da smo na kraju dobili utakmicu. Iskreno rečeno, velika zasluga ide Dini Cincu, jedinom centru. Ostala dva centra su bolesna, ali izvukli smo ovo nekako. Čestitke i Mulaomeroviću i Cedeviti Junior jer su odigrali dobru utakmicu. Većim dijelom su vodili i ne bi bilo nezasluženo i da su oni dobili. No, lopta je takva, okrenula se na našu stranu i idemo kući s dva boda.

Dino Cinac nije bio samo prvi strijelac i skakač s double-double učinkom od 19 koševa i 11 skokova, nego je i pogodio važan šut u završnici pa stavio i oba slobodna bacanja za konačnih 77-75 na osam sekundi do isteka vremena. Sa šutom su se cijelo vrijeme mučili Karlo Uljarević i Borna Kapusta, ali na kraju je prvi završio sa 16 poena, pet asistencija, četiri skoka i tri lopte, a drugi ubacio devet poena i podijelio čak 11 asistencija. Prvi je ubacio važan “faul-koš” u završnici, u kojoj je drugi pogodio svoju jedinu tricu na utakmici…

– Teška utakmica. Malo mi, malo oni. Vodili su nas skoro 20 razlike, ali stigli smo ih i pokazali karakter. Ovaj put smo, po meni, odigrali jako lošu utakmicu, ali smo na kraju izvukli vrhunsku pobjedu i to je to – kazao je Uljarević.

S druge strane, naravno, vladalo je veliko razočaranje.

– Imali smo prednost od 18 razlike, no dogodila se relaksacija, opuštanje, opet problem s pristupom, u utakmici u kojoj je Gorica bila samo s osmoricom igrača… Evidentno je da smo ušli u krizu i ovakvom igrom ne zaslužujemo biti u Ligi za prvaka. Iskreno, sramota me i nemam što više za reći jer nemam nikakvo opravdanje za ovo što se dogodilo. Toliko neodgovornosti, dekoncentracije… Pogotovo nekih naših visokih igrača. Mislim da je to bila katastrofa. Međutim, Gorica je iskoristila svoju priliku i talent koji ima i na kraju spretno i sretno došla do zaslužene pobjede – komentirao je nakon utakmice trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović.

Goričani su kući otišli pjevajući, no previše vremena za slavlje nema. Već za vikend na redu je okršaj sa Zabokom u gostima, bit će to još jedan veliki izazov za Goricu, kojoj će se valjda i bolesni početi vraćati…

Objava Senzacionalni preokret košarkaša Gorice! ‘Potonuli smo na -18, a onda pokazali karakter’ pojavila se prvi puta na cityportal.hr.