Prijava

Vaša prijava

U goričkom Ljetopisu na 250 stranica zapisani događaji koji su obilježili 2021.godinu

[]

Događanja koja su obilježila 2021.godinu, kao i iz prošlosti našeg grada i okoline ostat će trajno zapisane u još jednom Ljetopisu Grada Velike Gorice. Jučer je u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održana promocija, 17. izdanja najpoznatije goričke publikacije, a koja na više od 250 stranica donosi zanimljive teme iz prošlosti, sadašnjosti, kao i onih koje će imati veliki utjecaj na budućnost.

– Ovaj broj je velikim dijelom posvećen tridesetoj obljetnici početka Domovinskog rata kao i događajima koji su povezani uz to. Tu su i crtice iz povijesti i kulturne baštine, uređenje vrtova, revitalizacija i poboljšanje uvjeta života kao i sportski događaji te prisjećanje na ljude koji su obilježili život našega grada u svakom pogledu – rekao je urednik Stipo Bilić.

U budućnosti je želja obuhvatiti što više tema i događanja iz svakog goričkog mjesta.

– Pokušat ćemo pronaći suradnike iz svakog mjesta koji će na određeni način zapisivati ili barem javljati informacije vezane uz njihovo mjesto. Počeli su nam se javljati već ljudi s područja Posavine i drugih naših okolnih krajeva pa se pomalo širimo i vjerujem kako će Ljetopis zasigurno postati Ljetopis u kojem je obuhvaćeno cijelo velikogoričko šire i uže područje – naglasio je Bilić.

Inače, Ljetopis građani mogu nabaviti na Info pultu Pučkog učilišta po cijeni od 50 kuna.

Objava U goričkom Ljetopisu na 250 stranica zapisani događaji koji su obilježili 2021.godinu pojavila se prvi puta na cityportal.hr.