Prijava

Vaša prijava

Hrvatska igra u Gorici! Ženska reprezentacija dočekuje Rumunjsku

[]

Naviknuti smo već na utakmice mladih hrvatskih reprezentacija na našem stadionu, igra se na Gradskom stadionu cijeli niz međunarodnih utakmica, a sad je došao red i na hrvatsku A reprezentaciju. Riječ je o ženskoj reprezentaciji Hrvatske, čiji je izbornik Nenad Gračan, a u utorak u 17 sati igrat će u našem gradu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rumunjske.

Naše nogometašice prije nekoliko su dana došle do pobjede (1-0) na gostovanju kod Moldavije i sa sedam bodova iz sedam utakmica na četvrtom su mjestu u skupini. Vodeća Švicarska i drugoplasirana Italija imaju neuhvatljivu prednost i naše nogometašice više nemaju ni teoretsku šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo, no svakako će se isplatiti pogledati uživo što to mogu ponuditi najbolje hrvatske nogometašice.

U ekipi izbornika Gračana čak je 11 igračica koje igraju u inozemnim klubovima, a ostale većinom dolaze iz Dinama, Splita i Osijeka. Igračima Gorice Kömmerling zasad nema, što i ne čudi osobito s obzirom na to da su naše djevojke u svojoj premijernoj sezoni drugoligašice, ali ova se utakmica lijepo poklapa s tom pričom o goričkom ženskom nogometu.

Goričanke su prvoplasirane u svojoj skupini, pokušat će prvu poziciju zadržati pred naletom ambicioznog Hajduka, a nedavno ih je pojačala i Kanađanka Vanessa Hansen, o kojoj više možete doznati OVDJE. Uz ŽNK Goricu Kömmerling, na razvoju ženskog nogometa sve ozbiljnije rade i ostali turopoljski klubovi, baš je Vanessa krenula raditi s djevojčicama u Vukovini, pa sve govori da ambiciozni planovi koji postoje za ženski nogomet dobivaju sve realniju podlogu.

Za početak, vidimo se na tribinama u utorak u 17 sati. Bez Covid potvrda, naravno.

Objava Hrvatska igra u Gorici! Ženska reprezentacija dočekuje Rumunjsku pojavila se prvi puta na cityportal.hr.