Prijava

Vaša prijava

Una Sedmak iz SD Plemenitaš pobjednica 1.kola kupa Hrvatske

[]

Na streljani „Alpina“ u Novigradu u Istri od 08. do 10. travnja održano je I. kolo kupa Hrvatske. Natjecanje je bilo u letećim metama, trap, a nastupilo je ukupno 96 strijelaca – seniora, juniora i žena. Početak sezone otvoren je sa velikim brojem strijelaca, a pucalo se po novim pravilima u ekipnom i pojedinačnom finalnom dijelu.

Kod žena se pokazala spremnost za novu sezonu, pa je tako prvo mjesto osvojila Una Sedmak iz društva „Plemenitaš“ Lukavec sa 91 pogotkom, drugo Natali Banko iz društva „Gord“ Velika Gorica sa 89 meta, a treće debitantica Radičević Vanja iz Lipovca sa 74 pogotka.

Kod seniora, rezultati su bili nešto niži nego inače, tako da je za najboljih 8 i polufinale bilo potrebno 110 pogotka. Završetak natjecanja je održan prema novim međunarodnim pravilima, pa su tako u prvom polufinalu prolazak u finale izborili su F. Ravalico i A. Glasnović, a u drugom polufinalu G. Cernogoraz i J. Glasnović.

U finalu je borba bila neizvjesna do samog kraja, te se zlatom na kraju okitio Francesco Ravalico sa rezultatom 31/35 u finalu. Drugi je bio G. Cernogoraz – 29/35, a treće mjesto pripalo je A. Glasnoviću – 21/25. Bastalec i Germin iz SD Gord zauzeli su 6. i 7. mjesto.

Juniori su također pokazali zanimanje na početku sezone pa je 1. mjesto osvojio Ivan Petrović iz Rijeke sa 96 pogotka, 2. mjesto pripalo je Mateu Zrinskom iz društva “Plemenitaš” Lukavec sa 93 mete, a 3. mjesto Janošu Karakaš iz Osijeka sa 92 pogotka.

U ekipnoj konkurenciji je ponovno bilo vrlo zanimljivo, također prema novim pravilima, tako da se na kraju prvog dana zbrajaju rezultati ekipa koje onda pucanju međusobne mečeve za zlato i broncu.

Za zlato su se borili domaćini „Gusari“ sa 201 pogotkom i strijelci Gorda iz Velike Gorice sa 195 meta. U međusobnom dvoboju ipak je bolji bio Gord, te je u ukupnim bodovima imao 6:2.  Zanimljiva je bila i „B“ kategorija koja je uvedena prošle godine, kako bi se povećala zainteresiranost strijelaca koji nisu u najvišem rangu rezultata. U finale je plasirano 6 najboljih, a zlato je osvojio Davor Gmižić iz Gorda sa 17(+3) pogotka u finalu.

Objava Una Sedmak iz SD Plemenitaš pobjednica 1.kola kupa Hrvatske pojavila se prvi puta na cityportal.hr.


Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

EKO tjedan - program