Prijava

Vaša prijava

Toplakov plan za Poljud: ‘Ako želimo imati šansu, moramo napasti Hajduk!’

[]

Sudbine trenera Gorice često su se u prošlosti isprepletale s Hajduk, sad već imamo ozbiljnu seriju ozbiljnih posljedica nekih prošlih ogleda ove dvije momčadi. Za početak, Sergej Jakirović, koji se proslavio pobjedama protiv Splićana, potpisao je i zasad rekordan poraz Gorice u HNL-u. Nakon tih poljudskih 0-6 došlo je do rastanka s Jakirom, koji danas, znate vjerojatno, ovih dana “uništava” BiH ligu…

Valdas Dambrauskas, danas trener suparničke momčadi, vodio je Goricu u posljednjoj pobjedi protiv Hajduka na Poljudu, a tih 4-2 bila je i posljednja Valdasova utakmica na klupi Gorice. Baš kao i Mindaugasa Nikoličiusa u ulozi sportskog direktora.

Danas su obojica s druge strane, a zajedničkim snagama ispratili su još jednog trenera s klupe Gorice. Krunoslav Rendulić ostajao je u sedlu nakon svih šest prethodnih povezanih poraza, ali nakon poraza od Hajduka moralo je doći do rastanka. U polufinalu Kupa bilo je 2-1 za “bijele”, što je dovelo do toga da je u Goricu stigao peti trener u prvoligaškoj povijesti.

Samir Toplak dosad je odradio pet utakmica, upisao tri pobjede i dva remija, čuva svoj niz neporaženosti, a nastaviti ga planira i u gradu pod Marjanom.

– Pokušavam cijeli tjedan igračima objasniti da je ovo utakmica za gušt, za uživanje, pred puno gledatelja, u pravoj nogometnoj atmosferi, s protivnikom koji još uvijek želi biti prvak Hrvatske. Idemo na Poljud pokušati odigrati hrabru utakmicu, ne želimo se samo braniti i samo ako ćemo biti takvi, možemo nauditi Hajduku – kazao je Toplak prije nego što je ušao u autobus za Split.

Rado će se sjetiti lipnja 2020. godine, kad je u Split došao s Varaždinom, šokirao Hajduk i uzeo sva tri boda, a malo zatim i ostavio Varaždin u prvoj ligi. I vjeruje da zna recept.

– Ako ćemo se samo braniti, šanse su nam male. Mislim da su moji igrači dobro prihvatili moje ideje i veliki sam optimist da se nitko neće uplašiti i da ćemo igrati dobar nogomet. Moramo biti opušteni, ali ne i preopušteni, u obrani moramo ‘rudariti’, biti maksimalno koncentrirani. Imamo spreman plan A, ali i plan B i plan C. Znamo sve što su do sada igrali, sve rotacije, igrača i sustava, na nama je da se prilagodimo situaciji na terenu – kazao je Toplak i dodao:

– Svaki igrač mora se sam pripremiti za ovakvu utakmicu, za dolazak na takav stadion, a na meni je da pripremim momčad da se ne uplaši atmosfere i da se ne uvuče golmanu u krilo, da se ne griješi u nekim banalnim situacijama…

Suka i Dvornekovića nema i ove sezone ih više neće ni biti, Golubickas se nada da bi mogao biti spreman za Dinamo, viroza je ovih dana mučila Juricu Pršira, a sitna ozljeda Sašu Marjanovića. Zbog svih tih problema na put u Split krenula su čak petorica juniora. Uz Caija Cruza, koji je odavno u statusu prvotimca, u kadru će biti i Patrik Jug, i Luka Brlek, i Vinko Skrbin, a po prvi put s prvom momčadi je i 17-godišnji desni bek David Sim.

– Imamo dosta problema, krpamo se iz kola u kolo, ali nismo kukali dosad, pa nećemo ni sad – kaže Toplak.

Takva će Gorica, s planom, ali neopterećena i pomlađena, pokušati nauditi Hajduku. U ovoj utakmici, ali i u utrci za naslov prvaka Hrvatske. Sve osim pobjede protiv Gorice, naime, prilično bi udaljilo Hajduk od ozbiljne šanse da dođe do titule u završnici sezone.

Moguća postava Gorice na Poljudu
Kotarski – Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita – Babec, Pršir – Fruk, Kalik, Atiemwen – Cruz

Objava Toplakov plan za Poljud: ‘Ako želimo imati šansu, moramo napasti Hajduk!’ pojavila se prvi puta na cityportal.hr.


Dan otvorenih vrata naše škole