Prijava

Vaša prijava

Kapetan kadeta Hajduka došao u HNK Goricu!

[]

U sezoni u kojoj seniori HNK Gorice plove sredinom tablice, daleko od borbe za vrh i od one za ostanak, dakle relativno mirno, uzbudljive stvari događaju se dolje, u mlađim klupskim kategorijama. Juniori u svojoj debitantskoj prvoligaškoj sezoni doslovno blistaju, drže treće mjesto na tablici, a kadeti i pioniri zajedničkim snagama čvrsto drže vrh u lovu na plasman među prvoligaše sljedeće sezone.

Pogled u budućnost iz goričke perspektive oslikan je lijepim bojama, a da slika bude još raskošnija, pobrinula se vijest koja je službeno objavljena u srijedu prijepodne.

“Luka Kapulica, hrvatski U-17 reprezentativac, kapetan kadetske momčadi splitskog Hajduka i jedan od najdarovitijih igrača svoje generacije u Hrvatskoj, postao je novi igrač HNK Gorice!”, objavljeno je iz kluba.

– Jako sam sretan i zadovoljan što je sve dogovoreno, što sam postao član HNK Gorice. Predsjednik je izrazio snažnu želju da dođem ovdje, svidio mi se projekt koji su mi ljudi iz Gorice predstavili i zapravo je odluka bila lagana – prva je izjava mladog Kapulice nakon dolaska u Goricu.

Velika je to vijest, s velikom težinom, jer ovdje je riječ o jednom od najdarovitijih igrača iz Hajdukove omladinske škole. Međutim, za nastavak karijere odabrao je Veliku Goricu, razvojni put koji je ponudila HNK Gorica.

– Nogomet sam počeo igrati kao šestogodišnjak u NK Pomaku, jednom kvartovskom klubu u Splitu, a s 11 godina otišao sam u Hajduk, iz kojega sam dolazim u Goricu. Prošao sam u posljednje vrijeme reprezentacije od U-15 do U-17, a ako bih se opisivao kao igrača, rekao bih da mi se sviđa Marcela Brozovića, pogotovo njegova količina trke, budući da i ja mogu puno trčati. Uz to, sviđa mi se i kako je Brozović opušten dok igra, tome i ja težim. Evo, sad sam i došao u njegov kraj, u Turopolje… Želja mi je samo što bolje se razvijati kao igrač, dokazivati se i davati sve od sebe na svakom treningu, na svakoj utakmici – predstavio se Kapulica.

Okvirni plan za njega kaže da će već od ljeta biti u kadru prve momčadi, ali naravno da će biti i na raspolaganju juniorima, koji će, tko zna, možda iduće sezone igrati i Ligu prvaka…

Objava Kapetan kadeta Hajduka došao u HNK Goricu! pojavila se prvi puta na cityportal.hr.