Prijava

Vaša prijava

Dinamo stiže u gradu: ‘Nismo ih još dobili, ali u nedjelju će biti drukčije’

[]

Brojke su neumoljive, statistika očajna, a kaže sljedeće – nogometaši Gorice igrali su protiv Dinama 15 puta u HNL-u otkad su prvoligaši, a pritom su izgubili 14 puta i tek jednom uspjeli remizirati, bilo je 0-0 u završnici pandemijske sezone, u lipnju 2020… Igrali su Gorica i Dinamo još jedanput i u Kupu, u lanjskom polufinalu bilo je 1-1 nakon 90 minuta, pa na kraju 4-1 za “modre” nakon produžetaka.

Ukratko, Gorica nikad nije pobijedila Dinamo.

Nova prilika stiže u nedjelju navečer, u utakmici koja kreće u 19.05 sati, u vrlo specifičnom trenutku za višestrukog prvaka države. Dinamo stiže u Veliku Goricu četiri dana nakon što je pao u derbiju na Poljudu, tri dana nakon što je drugi put ove sezone smijenio trenera, nakon tri treninga pod vodstvom novog stratega, bivšeg izbornika Ante Čačića.

– Priprema za utakmicu prilično nam je otežana u ovim okolnostima, budući da nema smisla proučavati i analizirati igru Dinama u prethodnim utakmicama u situaciji u kojoj je novi trener tek došao. I zato je jedino logično okrenuti se sebi, razmišljati kako iskoristiti nedostatke koje Dinamo ima, ali i što je moguće više sakriti sve kvalitete koje ta momčad ima – kaže trener Samir Toplak, koji je prošlog petka u Splitu doživio svoj prvi poraz na klupi Gorice.

Bilo je dosad točno 15 pokušaja da se nešto promijeni, ali nikad nije bilo dovoljno snage, vjerojatno ni dovoljno kvalitete, a sasvim sigurno nije bilo dovoljno sreće. Jer da bi dobio protivnika poput Dinama, moraš imati i dozu sreće, bez toga teško može ići. Gorica je dosad imala isključivo nesreću…

– Da, nismo ih nikad dosad uspjeli pobijediti, od te činjenice ne možemo pobjeći, ali ja mislim da će u nedjelju biti drukčije – najavio je Anthony Kalik.

Požurili su neki mediji ovu izjavu i “prevesti”, pa su se krenuli pojavljivati i naslovi u stilu “Kalik: Pobijedit ćemo Dinamo”, ali naravno da u ovoj situaciji nitko ne može sa sigurnošću tvrditi tako nešto. U situaciji u kojoj se Dinamo itekako ozbiljno bori za novi naslov prvaka,  ali i u kolu u kojem je prvi pratitelj Osijek izgubio u Rijeci, a drugi pratitelj Hajduk bez pola momčadi gostuje u Koprivnici.

U prijevodu, nešto točnijem nego u Kalikovu slučaju, eventualna pobjeda u Velikoj Gorici mogla bi Dinamu širom otvoriti vrata prema proslavi novog naslova prvaka države. No sve su to tuđe brige.

– Imamo mi previše svojih problema da bismo se bavili tuđima. Nisu ni drugi razmišljali o nama u trenucima kad smo mi bili u teškoj situaciji, kad je Gorica bila u lošem nizu, pa tako ni mi nemamo što razmišljati o drugima. Želimo biti hrabri, čvrsti i odlučniji nego na Poljudu u prošlom kolu – otkrio je komadić svoga plana trener Toplak, uz dodatak kako je trenerima najlakše pripremati momčad za ovakve utakmice.

Posljednji gorički ogled Gorice i Dinama, odigran krajem listopada, ostao nam je u magli… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Po pitanju motivacije to je definitivno tako. Protivnik je vodeća momčad na tablici, aktualni prvak, na tribinama će biti puno ljudi i stvarno mislim da nikakva dodatna motivacija tu nije potrebna. Ja sam kao trener izuzetno motiviran za ovakve utakmice, za oglede s najjačima, a vjerujem da će takvi biti i moji igrači – zaključio je trener Gorice.

U kadru nema ozlijeđenih Suka, Dvornekovića i Krizmanića te kartoniranog Keite, upitan je i Mitrović, no Toplak će uvijek reći da “idemo izvući maksimum iz onoga što imamo”. I tako će, nema sumnje, i biti. Hoće li to biti dovoljno, drugo je pitanje. Uostalom, rekosmo već, u svemu tome neophodno je imati i dozu sreće.

Koja će se, bio bi red, jednom okrenuti i na goričku stranu. Pa neka se “veliki” tuku između sebe…

MOGUĆE POSTAVE
Gorica: Kotarski – Steenvoorden, Šimunović, Jovičić, Musa – Babec, Pršir – Fruk, Kalik, Atiemwen – Cruz
Dinamo: Livaković – Ristovski, Šutalo, Lauritsen, Bočkaj – Mišić, Ademi – Emreli, Tolić, Oršić – Petković

 

Objava Dinamo stiže u gradu: ‘Nismo ih još dobili, ali u nedjelju će biti drukčije’ pojavila se prvi puta na cityportal.hr.