Prijava

Vaša prijava

Nastavlja se niz poraza i pehova: Dinamo jednim golom do tri boda

[]

Ove je nedjeljne večeri, tople i ugodne, iako prilično vjetrovite, velikogorički Gradski stadion u svakom smislu izgledao kao poprište velikog sportskog događaja. Pune tribine na zapadnoj strani, gotovo tisuću gostujućih navijača na istočnoj tribini, ukupno više od 4500 gledatelja, besprijekoran teren, a na njemu domaća Gorica i branitelj naslova, vodeća momčad prvenstva.

Dinamo je došao po pobjedu, ukupno 15. u šesnaestom ogledu s Goricom, jer ovoga puta bodovi su bili posebni važni. Dan ranije Osijek je pao na Rujevici, a neposredno uoči ovog ogleda stigla je i vijest o Hajdukovoj “nuli” u Koprivnici. Bila je to, prevedeno, “modrima” velika prilika da riješe dobar dio pitanja u borbi za naslov prvaka. Međutim, svoje planove, ideje i ambicije imala je i Gorica…

Ozljedama oslabljena Gorica, bez lijevog beka na raspolaganju, s trojicom u obrani, s razigranim Brazilcem Cruzom naprijed. I sa čvrstinom, organizacijom, s kvalitetom kojom je uspijevala parirati Dinamu, nositi se s Dinamom, prijetiti Dinamu. Više su šansi, boljih i izglednijih, imali gosti iz Maksimira, koji su dominirali i u posjedu, ali daleko je to bilo od situacije u kojoj jedan protivnik “ubija” drugog. Mučio se Dinamo, stvarao šanse i polušanse, ali do gola nije mogao nešto više od 84 minute.

A onda se dogodilo ono što se i inače događa u ogledima Dinama i Gorice. Kvalitetniji protivnik u tim sudarima uredno ima i dozu sreće, do koje Goričani nikako ne mogu doći. Nisu ni ovoga puta, kad je u toj 85. minuti lopta kružila oko šesnaesterca Gorice, pa došla do Brune Petkovića, koji je bio u duelu s Hrvojem Babecom. Lopta se odbila bez kontrole i naravno da je sletjela točno u noge usamljenom Ademiju, koji je prvo pogodio stativu, a onda i poslao loptu u mrežu.

Kažu da za velike pobjede, velike rezultate, kakav bi u ovom slučaju bilo sve osim poraza, treba imati malo sreće, koje nije bilo, ali i odličnoga golmana, kojeg je Gorica imala. Dominik Kotarski bio je briljantan na golu, zaustavio je nekoliko iznimno izglednih šansi, doslovno blistao, ali u tom ključnom trenutku i on je bio nemoćan. I poraz se ponovno nije mogao izbjeći.

Priča se uporno ponavlja, niz neuspjeha u ogledima s Dinamom se nastavlja, do neke iduće prilike. Dinamo je tako povećao svoju prednost na vrhu, a Gorica se okreće sljedećem izazovu, gostovanju u Koprivnici u sljedećem kolu.

GORICA – DINAMO 0-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Kruno Šarić (Županja). Četvrti sudac: Patrik Kolarić (Strahoninec). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELAC: 0-1 Ademi (85)
GORICA: Kotarski – Steenvoorden, Šimunović (od 69. Marjanović), Jovičić – Musa, Pršir (od 90. Jug), Babec, Fruk – Kalik (od 90. Brlek), Atiemwen (od 69. Golubickas) – Cruz (od 84. Matar). Trener Samir Toplak
DINAMO: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Bočkaj – Mišić, Ademi – Emreli (od 76. Tolić), Ivanušec, Oršić (od 90. Gojak) – Andrić (od 70. Petković). Trener Ante Čačić
ŽUTI KARTONI: Musa, Kalik, Atiemwen, Pršir (Gorica), Mišić, Livaković (Dinamo)
CRVENI KARTONI: –

Objava Nastavlja se niz poraza i pehova: Dinamo jednim golom do tri boda pojavila se prvi puta na cityportal.hr.