Prijava

Vaša prijava

Odluka pada u nedjelju: Rukometaši sa Sesvetama za “naslov prvaka ostatka svijeta”

['andrija nikolić', 'hotnews', 'hrk gorica', 'rk sesvete']

Sve će, na kraju, stati u posljednjih 60 minuta. Borba za treće mjesto, za “broncu zlatnog sjaja” – PPD Zagreb i Nexe ipak su svijet za sebe – svest će se na međusobni ogled Gorice i Sesveta u posljednjem kolu Lige za prvaka. Dvije momčadi koje su posljednjih sezona izrasle u prave sportske rivale u međusobnom će ogledu odlučiti tko će biti treći sastav prvenstva.

– Da, tako je ispalo, da ćemo na svom terenu imati priliku izboriti to treće mjesto. Kako sad stvari stoje, u Europu idemo i jedni i drugi, ali naravno da želimo biti treći, prvi do Zagreba i Nexea, to nam je veliki motiv – kaže trener Andrija Nikolić, zadovoljan, sretan i ponosan nakon drugog uspješnoga gostovanja zaredom.

Nakon pobjede u Varaždinu vikend prije, u ovom je kolu Gorica slavila 32-29 u porečkoj dvorani Žatika, uz veliku partiju Ivana Laljeka, koji je utrpao 12 komada, ali i uz nove probleme.

– Dečki su odigrali stvarno dobru utakmicu, čvrstu i borbenu, iako nije imala preveliku rezultatsku važnost. I da smo izgubili u Poreču, protiv Sesveta bi se odlučivalo o trećemu mjestu, ali bez obzira na to smo pružili stvarno dobru partiju. Povukli su iskusniji, ali pomogli su i mlađi igrači. Recimo, Solariček je odigrao jako dobru rolu, a tu pričamo o dečku rođenom 2005. godine… – govori trener Nikolić, uz nešto negativniji dodatak:

– Nažalost, opet smo imali dvije ozljede. Bura je mora izaći zbog problema s listom, a Goričaneca opet muči koljeno, tek ćemo vidjeti hoće li nam moći pomoći protiv Sesveta – kaže Nikolić.

Utakmica odluke igrat će se u nedjelju u 20 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani, nadamo se u ugođaju dostojnom važnosti utakmice. Na oproštaju od sezone, dobre i uspješne, Goričani će pokušati i poravnati neke stare račune, jer prošle sezone upravo su u ogledu sa Sesvetama ostali jedan gol kratki u pokušaju da dohvate Ligu za prvaka. Između ostalog i zbog toga igrači Gorice, priznat će to i sami, posebno vole pobijediti baš Sesvete…

– Sesvete se jako lijepo razvijaju kao klub, napreduju stalno, došli su do statusa ponajbolje momčadi u našoj ligi, vjerujem da je mojim igračima zato posebno drago pobijediti baš njih. Ostane li sve prema najavama što se tiče plasmana u Europu, bit će ovo zapravo utakmica za prestiž, ali mi ćemo svakako ići po pobjedu za kraj jedne jako dobre sezone. Ozljede su nas jako namučile, imali smo puno problema, ali evo, opet smo došli u šansu da završimo sezonu kao treća momčad u Hrvatskoj. Napravit ćemo sve da tako i bude – zaključio je trener Nikolić.

The post Odluka pada u nedjelju: Rukometaši sa Sesvetama za “naslov prvaka ostatka svijeta” appeared first on cityportal.hr.