Prijava

Vaša prijava

Bronca zlatnog sjaja: Rukometaši sa Sesvetama u lovu na “naslov prvaka ostatka svijeta”

['andrija nikolić', 'hotnews', 'hrk gorica', 'rk sesvete']

Predstava kreće, rukometna i zanimljiva, a koliko će činova imati – tek ćemo vidjeti! Rukometaši Gorice pobijedili su 32-29 na gostovanju kod Poreča, spojili to s gostujućom pobjedom kod Varaždina u prethodnom kolu, i okrenuli se Sesvetama. Kreće borba za treće mjesto, za “broncu zlatnog sjaja” – PPD Zagreb i Nexe ipak su svijet za sebe – koja će početi u nedjelju od 20 sati u našoj Gradskoj sportskoj dvorani.

Dvije momčadi koje su posljednjih sezona izrasle u prave sportske rivale, trenutačno četvrta Gorica i s istim brojem bodova treće Sesvete, međusobnim će ogledom zaključiti Ligu za prvaka i najaviti ono što nas čeka u svojevrsnom doigravanju. Jednako kao što će PPD Zagreb i Nexe o prvaku odlučivati kroz seriju čiji će pobjednik biti onaj tko prvi skupi šest bodova, tako će o trećemu mjestu odlučivati Goričani i Sesvećani.

U te bodove ulaze i međusobni okršaji u Ligi za prvaka, što znači da će Gorica i Sesvete u doigravanje ući s po jednim bodom iz remija u Sesvetama, ali i s onim što “ulove” u nedjelju. Teoretski, Goričane bi pobjeda dovela na tri boda, što bi značilo da će u ostatku doigravanja biti dovoljna još jedna pobjeda i jedan remi. Opet teoretski, remijem u nedjelju dobili bismo situaciju u kojoj će se obje momčadi krenuti u “razigravanje” s po dva boda, pa bi cijela serija potrajala kudikamo duže…

– Kako sad stvari stoje, u Europu idemo i jedni i drugi, ali naravno da želimo biti treći, prvi do Zagreba i Nexea, to nam je veliki motiv – kaže trener Andrija Nikolić, zadovoljan, sretan i ponosan nakon drugog uspješnoga gostovanja zaredom.

– Dečki su u Poreču odigrali stvarno dobru utakmicu, čvrstu i borbenu, iako nije imala preveliku rezultatsku važnost. I da smo izgubili u Poreču, protiv Sesveta bi se odlučivalo o trećemu mjestu, ali bez obzira na to smo pružili stvarno dobru partiju. Povukli su iskusniji (Laljek 12 golova, Čakarić šest, Ceković pet…), ali pomogli su i mlađi igrači. Recimo, Solariček je odigrao jako dobru rolu, a tu pričamo o dečku rođenom 2005. godine… – govori trener Nikolić, uz nešto negativniji dodatak:

– Nažalost, opet smo imali dvije ozljede. Bura je mora izaći zbog problema s listom, a Goričaneca opet muči koljeno, tek ćemo vidjeti hoće li nam i koliko moći pomoći u nedjelju – kaže Nikolić.

Na ulasku u završnicu sezone, dobre i uspješne, Goričani će pokušati i poravnati neke stare račune, jer prošle sezone upravo su u ogledu sa Sesvetama ostali jedan gol kratki u pokušaju da dohvate Ligu za prvaka. Igrači Gorice i zbog toga, između ostalog, posebno vole pobijediti baš Sesvete…

– Sesvete se jako lijepo razvijaju kao klub, napreduju stalno, došli su do statusa ponajbolje momčadi u našoj ligi, vjerujem da je mojim igračima zato posebno drago pobijediti baš njih. Ozljede su nas jako namučile ove sezone, imali smo puno problema, ali evo, opet smo došli u šansu da završimo sezonu kao treća momčad u Hrvatskoj. Napravit ćemo sve da tako i bude – zaključio je trener Nikolić.

The post Bronca zlatnog sjaja: Rukometaši sa Sesvetama u lovu na “naslov prvaka ostatka svijeta” appeared first on cityportal.hr.