Prijava

Vaša prijava

Ove srijede nosi se – zeleno!

['cerebralna paraliza', 'NACIONALNI DAN OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM', 'Suncokret']

Velikogorička udruga osoba s invaliditetom ‘Suncokret’ u srijedu će obilježiti Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom. U svojim prostorijama na adresi Cvjetno naselje 10, u 13:30 sati održat će se kratki program informiranja građana o cerebralnoj paralizi.

– Održat će se polusatno predavanje o povećanju kvalitete života i izjednačavanju mogućnosti osoba s cerebralnom paralizom. Nakon toga će Marina Drašković, predsjednica Judo kluba osoba s invaliditetom ‘Fuji’ predstavit će sudionicima dokumentarni film ‘Fuji’, tvoraca Dine Juliusa i Luke Hrgovića. Jedan od ciljeva filma je kroz priče mladih sudionika kluba s cerebralnom paralizom istaknuti važnost potrebe integracije djece s teškoćama u razvoju kroz sportske aktivnosti s djecom bez teškoća – najavila je Martina Perić, socijalna radnica udruge.

Nakon programa, u 14:30 sati organiziraju šetnju Velikom Goricom u zelenim majicama i sa zelenim balonima kako bi podigli razinu svijesti lokalne zajednice o osobama oboljelima od cerebralne paralize, pa pozivaju sve koji mogu da im se pridruže.

Na taj dan nosimo zelenu boju, jer je ona zaštitna boja osoba s cerebralnom paralizom. Također, zelena boja je boja rasta, obnove i ponovnog rađanja. Cerebralna paraliza može se definirati kao grupa poremećaja pokreta i položaja uzrokovana oštećenjem mozga u ranim stadijima razvoja. To je medicinski, sociološki i psihološki problem. Procjenjuje se da u svijetu živi oko 17 milijuna osoba s cerebralnom paralizom.

The post Ove srijede nosi se – zeleno! appeared first on cityportal.hr.