Prijava

Vaša prijava

Otkrijte znanstvene spoznaje o ljekovitosti i liječenju slatkim pelinom

['Damir Drvodelić', 'Gradska knjižnica Velika Gorica', 'Znanstvene spoznaje o ljekovitosti i liječenju slatkim pelinom']

Gradska knjižnica Velika Gorica poziva vas na predavanje “Znanstvene spoznaje o ljekovitosti i liječenju slatkim pelinom” predavača doc. dr. sc. Damira Drvodelića sa Zavoda za ekologiju i uzgajanje šuma Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na ovom zanimljivom predavanju će biti riječi o uporabi slatkog pelina tijekom povijesti ljudske civilizacije te znanstvenim spoznajama o njegovoj ljekovitosti i primjeni u suvremenoj medicini za liječenje najtežih oblika bolesti. Predavač doc. dr. sc. Damir Drvodelić objavio je nedavno knjigu pod naslovom „Slatki pelin (Artemisia annua L.) i ostali pelini: važnost, uzgoj i uporaba“.

-Predavač će predstaviti zaštićene vlastite recepte od slatkog pelina te za svaki recept objasniti kako se izrađuje i za što se koristi. To su: kapsule, čaj, cvjetovi, tinkture, eterično ulje, melem, liker od slatkog pelina i koprive za jačanje imuniteta, domaći orahovac sa slatkim pelinom, tinktura od slatkog pelina i drugo za dobar imunitet, kao i preventivu i liječenje mnogih bolesti uključujući i pandemijsku bolest koronavirusa COVID-19. Bit će posebno naglašena protuupalna, antikancerogena, antivirusna, hepatoprotektivna i ostala svojstva slatkog pelina pri čemu će autor prikazati referentne znanstvene radove iz svjetski poznatih časopisa-kažu iz knjižnice.

Nakon predavanja slijedi degustacija proizvoda od slatkog pelina te podjela sadnica i sjemenki.

Predavanje je u četvrtak 5. svibnja 2022. u 18.00 sati u Središnjem odjelu za odrasle.

 

The post Otkrijte znanstvene spoznaje o ljekovitosti i liječenju slatkim pelinom appeared first on cityportal.hr.