Prijava

Vaša prijava

Uređuje se staza od Velike Gorice do jezera Čiče

['hotnews', 'jezero Čiče', 'Krešimir Ačkar', 'ŠRU Odra']

Nastavlja se s obogaćivanjem sadržaja uz gorička jezera, a danas su započeli radovi na izgradnji staze uz južnu stranu jezera Čiče. Uskoro će Velikogoričani od samog centra grada do Čič-beacha moći doći pješice ili biciklom uživajući u rekreaciji.

– Omogućit ćemo našim sugrađanima da uz jezero Čiče i ovu netaknutu prirodu mogu provoditi svoje slobodno vrijeme u nekoj od rekreacija. Sa svime što sada radimo, želimo kroz nekoliko godina zaokružiti cijelu priču, kako bi svaki naš Velikogoričan pješačkom ili biciklističkom stazom mogao obići sva tri jezera i u svome gradu upotpuniti svoje slobodno vrijeme. Želimo iskoristiti naša prirodna bogatstva, a ovom investicijom upravo to želimo i postići – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom današnjeg obilaska.

04.05.2022. – Velika Gorica – Uređenje puta uz južnu stranu jezera Čiče – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ovim uređenjem, ali i postavljenim lovačkim kamerama, ujedno će se i doskočiti neodgovornim pojedincima koji ostavljaju otpad u prirodu.

– Kroz neko vrijeme ovdje će cirkulacija ljudi biti puno veća i vjerujemo da će biti puno manje divljih deponija, a zaštitni znak ovog projekta upravo je ekologija – naglasio je gradonačelnik i istaknuo kako je završen natječaj i pri kraju je izbor izvođača za izgradnju biciklističke i pješačke staze koja će ići uz Vukovinsko jezero i radar, a koja će spojiti Veliku Goricu i Vukovinu.

04.05.2022. – Velika Gorica – Uređenje puta uz južnu stranu jezera Čiče – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Osim što će biti biciklistička i pješačka staza, otvara se mogućnost i za ribolovni turizam.

– Velika Gorica najbogatija je vodama koje mi nastojimo zaštititi i sačuvati te prenijeti našoj trećoj generaciji. Vjerujem da će ova staza spriječiti odlaganje otpada koje je upravo ovdje, na ovoj lokaciji bilo učestalo. Ovo nam je bila dugogodišnja želja i drago nam je da se to konačno i ostvarilo – rekao je Ognjen Cahun, predsjednik ŠRU Odra te dodao kako se nakon ovoga projekta ide u kontinuiranu izgradnju ribolovnih pozicija i otvaranje jezera građanima i ribičima.
Vrijednost radova je 200 tisuća kuna, a sve bi trebalo biti gotovo kroz dva tjedna.

The post Uređuje se staza od Velike Gorice do jezera Čiče appeared first on cityportal.hr.


Ognjište mog kraja