Prijava

Vaša prijava

Evo tko je napisao najbolje pismo u sklopu natječaja “Pišem ti pismo…za mir u svijetu”

['Gradska knjižnica Velika Gorica', 'Pišem ti pismo']

Povodom Svjetskog dana pisanja pisama, Gradska knjižnica Velika Gorica i ove je godine raspisala natječaj za naj pismo “Pišem ti pismo…”. Bio je to 11 po redu natječaj, a na koji je ove godine pristiglo 36 pisama iz Hrvatske i susjednih zemalja, BiH, Srbije i Italije.

– Pisma su ove godine odgovarala temi natječaja „Pišem ti pismo … za mir u svijetu“, a konkurirala su u tri kategorije: naj dječje pismo, srednjoškolsko i naj pismo odraslih. Nagrađeno je po jedno pismo iz svake kategorije, uz jedno pohvaljeno pismo u kategoriji odraslih, a to je bilo pismo Snježane Habuš Rončević iz Zadra za izniman krasopis i njegovanje tradicije rukom pisanih pisama – rekli su nam iz Gradske knjižnice.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: profesorica hrvatskog jezika i književnosti Ema Berger, te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Anja Kaltnecker i Anamarija Horvatinčić, odlučilo je o pobjednicima natječaja.

U kategoriji naj dječje pismo napisao je Gabrijel Andročec iz Preloga, naj srednjoškolsko pismo napisala je Lola Vejzović Sremec iz Zagreba dok je u kategoriji naj pismo odraslih napisao Domagoj Zelenika iz Mostara.

Nagrađena pisma će uskoro biti objavljena u online brošuri dostupnoj na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Velika Gorica.

 

The post Evo tko je napisao najbolje pismo u sklopu natječaja “Pišem ti pismo…za mir u svijetu” appeared first on cityportal.hr.