Prijava

Vaša prijava

Napišite najbolji i originalni scenarij na turopoljskom dijalektu i osvojite 8 tisuća kuna

['grad velika gorica', 'hotnews', 'Ogranak Matice hrvatske Velika Gorica', 'učimo turopoljski dijalekt']

Grad Velika Gorica i nositelji kulturnog dobra turopoljskog dijalekta Ogranak Matice hrvatske Velika Gorica, KUD Mičevec, KUD Velika Mlaka, KUD Nova zora, OSS Buševec, Etno udruga Kurilovec, Plemenita opčina turopoljska objavljuju Natječaj za najbolji i originalni scenarij.

– Natječaj za najbolji i originalni scenarij objavljuje se u okviru projekta „Učimo turopoljski dijalekt“. Cilj projekta je očuvati i promovirati turopoljski dijalekt koji je od 2017. godine rješenjem Ministarstva kulture i medija dobio status kulturnog dobra. Na natječaj se mogu prijaviti dramaturzi, sve osobe sa završenom Akademijom dramske umjetnosti te svi oni koji su vješti u pisanju i koji imaju dobru ideju, bez obzira na uzrast – istaknuli su iz Grada.

Najbolji scenarij ostvarit će financijsku nagradu u iznosu od 8.000,00kn neto te će se objaviti u časopisu Škrijna turopolska koju izdaje Ogranak Matice hrvatske Velika Gorica. Film će se prema nagrađenom scenariju snimiti samo ako potpuno zadovolji sve postavljene kriterije potrebne za realizaciju projekta.

Svoju prijavu uz raspisani scenarij  možete poslati na mail adresu natjecaj.kultura@gorica.hr, a rok za dostavu je 30.rujna. Detalje natječaja pronađite ovdje. 

 

 

The post Napišite najbolji i originalni scenarij na turopoljskom dijalektu i osvojite 8 tisuća kuna appeared first on cityportal.hr.