Prijava

Vaša prijava

Sudjelujte na ovogodišnjem Perunfestu. Prijavite program, pričaonicu, radionicu…

['donja lomnica', 'Kurija Modić Bedeković', 'Perunfest']

Organizatori festivala zaboravljenih priča i narodnih predaja Perunfest, pripremaju novo izdanje koje će se održati 10. i 11. rujna u kuriji Modić – Bedeković u Donjoj Lomnici.

– Ovog Perunfesta prisjetit ćemo se priča iz hrvatske nematerijalne kulturne baštine o malim nevidljivim stvorenjima poznatim kroz razna imena; nevidenčeki, nevidinčići, slični njima posvečkari i langolijeri iz sjevernijih krajeva, te maciči, malići i tintilini iz primorskih krajeva i hrvatskih otoka. Opisuje ih se kao nevidljiva stvorenja koja ispuštaju zvukove slične plaču malog djeteta. A za toplih ljetnih noći formiraju se u obliku kružne plazme, lopti nalik, koja gori i pluta na toplome zraku, ili se pak kotura iznad površine vode. Čuli bi ih gdje milo govore ili jecaju pa su često ljudi vjerovali da su to duše nekrštene djece ili pak nerođene mrtve djece – istaknuli su organizatori.

No, kako bi festival bio što bolji i zanimljiviji, pozivaju se svi koji žele i imaju dara da se pridruže i budu dio ove priče.

– Pomozite nam prisjetiti se starih priča. Ako imate program, pričaonicu, radionicu, predstavu ili pak želite pomoći volontiranjem molimo da se prijavite na mail s kratkim opisom i kontaktom za daljnji dogovor o suradnji na mbiskupic@muzej-turopolja.hr – pozivaju organizatori.

Prijave su do zadnjeg dana srpnja.

The post Sudjelujte na ovogodišnjem Perunfestu. Prijavite program, pričaonicu, radionicu… appeared first on cityportal.hr.