Prijava

Vaša prijava

Vježba ‘Ranch Okuje 2022’: Vatrogasci DVD-ova Donjeg Turopolja spremni na sve intervencije!

['hotnews', 'ivica maceković', 'nenad lukić', 'Ranch Okuje 2022', 'vatrogasci', 'vatrogasna vježba']

Devet dobrovoljnih vatrogasnih društava požarnog područja Donjeg Turopolja i Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica sudjelovali su u združenoj vatrogasnoj vježbi ‘Ranch Okuje 2022’ koja se sinoć održala na istoimenoj lokaciji. Pedesetak vatrogasaca DVD-ova Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje i Vukovina, pod budnim okom njihovih zapovjednika, uspješno su izveli sve zadatke i pokazali sjajnu koordiniranost i uvježbanost.

– Vježba je dobro odrađena, dečki su zorno prikazali usklađenost rada velikog broja dobrovoljnih vatrogasnih društava..Kao zapovjednik svih dobrovoljnih vatrogasnih društava mogu reći kako sam zadovoljan kako su to izveli – rekao nam je Ivica Maceković, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

U mjesecu smo zaštite od požara, a zadnjih mjeseci vatrogasci su imali pune ruke posla.

– Ožujak i travanj su i inače požarno najopasniji mjeseci što se tiče požara, imali smo veliki broj intervencija i čak mogu reći neuobičajeno velik za ovo doba godine, dok je u svibnju to već u silaznoj putanji. Ta zadnja dava, tri mjeseca su doista bila naporna i moram pohvaliti sva dobrovoljna vatrogasna društva koji su uz Javnu vatrogasnu postrojbu to odlučno odradili – dodao je Maceković.

Održana je simulacija požara objekta do kojeg je došlo zbog neispravnih električnih instalacija, kao i zaštita susjednih objekata kako se požar ne bi proširio, a prikazano je i spašavanje unesrećenih osoba.

– Svake godine, pa i u vrijeme korone, održavamo ovakve vježbe, kako bismo što bolje surađivali i pomogli našoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, a zadnjih smo mjeseci, kao što je zapovjednik i napomenuo, imali puno, puno intervencija. Svakako bih napomenuo i kako je od 15.lipnja do 15. rujna na snazi zabrana paljenja trave i korova na otvorenom, pa pozivam sve nek’ malo pripaze – poručio je zapovjednik vježbe, ujedno i zapovjednik DVD-a Buševec, Nenad Lukić.

Združena vatrogasna vježba DVD-ova Donjeg Turopolja i JVP V.Gorica ‘Ranch Okuje 2022’/foto: cityportal.hr

Združena vatrogasna vježba DVD-ova Donjeg Turopolja Ranch Okuje 2022/Foto:cityportal

Združena vatrogasna vježba DVD-ova Donjeg Turopolja i JVP V.Gorica ‘Ranch Okuje 2022’/foto: cityportal.hr

The post Vježba ‘Ranch Okuje 2022’: Vatrogasci DVD-ova Donjeg Turopolja spremni na sve intervencije! appeared first on cityportal.hr.