Prijava

Vaša prijava

VIDEO Pola grada kod Vatrogasnog! Od murala za Ivana do spidermana u borbi s požarima

['dan otvorenih vrata jvp', 'fire combat', 'hotnews']

Da je netko neupućen slučajno naišao u Veliku Goricu ove subote prijepodne, vjerojatno bi pomislio da vatrogasci u ovom gradu imaju status – Beatlesa! Potpuno ludilo oko Vatrogasnog doma, “milijun” ljudi, gomila djeca, čuju se sirene, veseli smijeh oduševljenih klinaca, tu je i gradonačelnik sa svojom ekipom, pa onda još i Spiderman (?!) na vrhu zgrade…

Razlog za vatrogasnu feštu u našem gradu je Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe, što je posebna poslastica za klince, a oni sa sobom povuku i roditelje, pa se gužvi stvori za čas. Pogotovo ako je istovremeno u tijeku i atraktivno vatrogasno natjecanje Fire Combat, kao što je ovoga puta slučaj.

Posebnu notu ove je godine donijelo otkrivanje murala posvećenog poginulom velikogoričkom vatrogascu Ivanu Galekoviću, čiji lik će odsad krasiti pročelje Vatrogasnog doma, da stalno bude uz svoje kolege, kao konstantan podsjetnik na to koliko je važan, ali i opasan posao kojim se ovi ljudi bave.

Kako je sve to izgledalo, donosimo u video prilogu…

The post VIDEO Pola grada kod Vatrogasnog! Od murala za Ivana do spidermana u borbi s požarima appeared first on cityportal.hr.