Prijava

Vaša prijava

Gorički reprezentativci protiv Dončića?! ‘Obojica smo zaslužili biti na ovom popisu…’

['borna kapusta', 'hotnews', 'kk gorica', 'mate kalajžić', 'reprezentacija']

Sve donedavno, nekoliko godina unazad, recimo, bilo je doslovno nezamislivo da se netko iz goričkog košaraškog kluba spominje u kontekstu reprezentacije. Desetljećima je gorička košarka bila daleko od te razine, no ovo je trenutak u kojem se i to dogodilo – Mate Kalajžić i kapetan Borna Kapusta našli su se na popisu izbornika Damira Mulaomerovića za utakmice protiv Finske i Slovenije!

Dobro, treba tu odmah i dodati kako je riječ o širem popisu, na kojem se našlo 26 igrača, neće svi i završiti na pripremama, no velika je stvar za KK Goricu, kao i za velikogoričku košarku općenito, imati dvojicu igrača u kadru reprezentacije.

– Super je osjećaj, naravno da je, ali mislim da smo obojica to i zaslužili onime što smo pokazali tijekom ove sezone. I Borna i ja imali smo stvarno dobru sezonu i ovo je jako lijepa nagrada – javio se Mate Kalajžić s odmora u rodnom Omišu.

Mate je s 14,1 koševa u prosjeku bio prvi gorički i peti strijelac lige, dodao je tome i 4,2 asistencije te 3,4 skokova po utakmici. Borna Kapusta je, s druge strane, bio prvi asistent lige sa 6,7 dodavanja u prosjeku, a ubacivao je i 12,1 koševa, uz 3,7 skokova. I lijepe su to brojke, forma je kod obojice bila vrlo konstantna, pa je logično da su i ranije krenule priče o reprezentaciji.

I da je, uoči četvrtfinalne serije protiv Cedevite Junior, na čijoj je klupi aktualni izbornik Damir Mulaomerović, postavljeno pitanje može li se dobrim partijama još malo više svidjeti izborniku…

– Ne bih rekao da će to imati neki veliki utjecaj, jer izbornik nas gleda cijele sezone, u svakoj utakmici, ne vjerujem da će ovih nekoliko biti presudne – govorio je Kapusta prije nego što je Gorica izbacila Mulaomerovićevu momčad i otišla u polufinale s Cibonom.

Foto: KK Gorica

Međutim, pomoglo je sigurno. Zato što su baš Borna i Mate nosili Goricu u tom polufinalu, zato što su najvažnije utakmice odigrali najbolje.

– Je, sigurno je pomoglo. Ipak je tu riječ o utakmicama posebnog uloga, gdje se najbolje vidi koliko tko može i naravno da je dobro što smo se pokazali u pravom izdanju – govori Kalajžić.

Okupljanje reprezentacije je u sljedeću srijedu u Opatiji, neće biti igrača iz NBA-a, neki su i ozlijeđeni, realne su šanse da priliku dobije i gorički dvojac. Najljepši rasplet bio bi izboriti se za posljednjih 12, onih koji će se 3. srpnja suprotstaviti Finskoj, a prije toga i Sloveniji 30. lipnja. Sloveniji za koju će, kažu najave, igrati i sjajni Luka Dončić…

I sve to zvuči lijepo, gotovo bajkovito, dok ne krene klupski dio priče o Mati i Borni. Obojici su, naime, ugovori s KK Goricom istekli i bit će pravo umijeće takva dva igrača zadržati u Velikoj Gorici. Ponuda će sasvim sigurno biti, ali i Gorica će obojici ostati jedna od opcija.

– Zasad još ništa nije definirano, ali u komunikaciji sam s ljudima iz kluba, razgovaramo… – zaključuje Mate Kalajžić.

The post Gorički reprezentativci protiv Dončića?! ‘Obojica smo zaslužili biti na ovom popisu…’ appeared first on cityportal.hr.