Prijava

Vaša prijava

Otišao i Stojanovski, pa tko ostaje?! Evo odgovora – ovako Gorica izgleda u ovom trenutku…

['HNK GORICA', 'hotnews']

Krenulo je prvo neslužbenom,  a onda i službenom objavom da je Matija Dvorneković završio igračku karijeru i nastavio svoju nogometnu priču funkcijom team managera. Negdje u to vrijeme počeo se sve ozbiljnije spominjati interes grčkog PAOK-a za Dominika Kotarskog, po nekim ocjenama najboljega golmana lige, pa je stvoren dojam da je to gotova stvar, da se čeka samo trenutak objave…

Međutim, odužilo se sve skupa, pa su u međuvremenu iz našeg prvoligaša krenuli redom zahvaljivati svojim sad već bivšim igračima. U prvoj turi objavljeno je da igrači HNK Gorice više nisu Atiemwen, Delfi i Benito, da bi dan poslije stigla i obavijest kako se klub zahvaljuje Musi Muhammedu te Vlatku Stojanovskom. Uz neizvjesnost oko statusa Joze Šimunovića, kojem je također istekao ugovor, bilo je to sasvim dovoljno da se krenu pojavljivati prve sumnje.

– Pa tko će igrati za Goricu, pa svi odlaze?! – reakcije su na vijesti o serijskim odlascima.

Iako situacija, realno, ne zaslužuje takva pitanja. Da, Gorica se tijekom 2022. u velikoj mjeri promijenila, otišlo je 15 igrača gledamo li zimski i početak ovog, ljetnog prijelaznog roka, uključujući i godinama najboljeg igrača Kristijana Lovrića, ali tako to ide u nogometu. Četvrta prvoligaška godina je završila, u kadru s od početka još samo Aleksandar Jovičić, Joey Suk i Krešo Krizmanić, svi ostali su otišli svojim putem, a na scenu stupaju neka nova lica.

U ovom konkretnom slučaju, sve mlađa lica, ali to je i dio politike kluba.

– Bit ćemo još mlađi nego u prethodnoj sezoni, ali ja to i volim. Volim raditi s mladim igračima, svi oni imaju ogroman prostor za napredak i vjerujem da ćemo, uz dva tri prava, pogođena pojačanja, opet biti jako dobri – rekao je trener Samir Toplak prije nego što je otišao na kratki predah.

Samo tri tjedna nakon posljednje utakmice, u ponedjeljak, opet će okupiti igrače i krenuti graditi tu novu, mlađu Goricu, koja u ovom trenutku definitivno nije u problemu s kadrom. Da, čekaju se još ta dva ili tri pojačanja, već je došao crnogorski reprezentativac Momčilo Raspopović za desni bok, ali s tim treba biti strpljiv. Najbolji poslovi, uostalom, odrađuju se tek krajem prijelaznog roka, tamo duboko u kolovozu.

Igrači koji su otišli, izuzev Muse, za kojeg je već pronađena zamjena, i eventualno Atiemwena, nisu bili ključni igrači, više epizodisti i u tom smislu u ovom trenutku ne predstavljaju nenadoknadiv gubitak. Momčad koju smo stavili na papir, ona koju u ovom trenutku trener Toplak ima na raspolaganju, nudi Goricu koja je dobro popunjena na praktički svim pozicijama.

Na nekim od njih, konkretno na krilnima, bit će potrebna i pojačanja, ali tu su i juniori Nezirović, Kulenović i Vujičić, tu je i Tin Janušić, neki od tih klinaca također će dobiti priliku na pripremama. I možda se nametnuti, dokazati…

U ovom trenutku, ne računajući Kotarskog i Šimunovića, to izgleda ovako nekako:

Naravno, uvijek su mogući novi odlasci, za očekivati je dodatna preslagivanja u hodu, jer svaki odlazak, odnosno izlazni transfer, za sobom će povlačiti reakciju u vidu adekvatne zamjene. Velik broj igrača želi doći u Goricu, žele napredovati u jednoj takvoj, stabilnoj i posloženoj sredini, a zanimljivo će biti i vidjeti hoće li suradnja Gorice i Fulhama dovesti nekoga u naš klub…

Ukratko, nema razloga za brigu, za Goricu će itekako imati tko igrati.

The post Otišao i Stojanovski, pa tko ostaje?! Evo odgovora – ovako Gorica izgleda u ovom trenutku… appeared first on cityportal.hr.