Prijava

Vaša prijava

Prvi samostalni koncert jedinstvenog zbora ‘Breški slavuji’ u Kravarskom

['Breški slavuji', 'koncert', 'Kravarsko']

‘Kad bi ove ruže male’, ‘Prelepa devojka turopoljska’, ‘Polegnula trava detela’, ‘Kupom plovi lajdica’ i brojni drugi hitovi našega kraja, te izvedbe popularnih starogradskih i zabavnih pjesama naći će se na repertoaru večerašnjeg koncerta pjevačkog zbora ‘Breški slavuji’. Prvi je to samostalni koncert ovog mješovitog pjevačkog zbora, koji djeluje već četiri godine pri Udruzi umirovljenika Kravarsko, a pridružit će im se i brojni gosti.

– Izvest ćemo ukupno osam skladbi, svima dobro znane i narodne i zabavne i starogradske pjesme, pod vodstvom magistra pjevanja Tomislava Fratrića, on nam je fenomenalan. Imat ćemo i goste, dolazi nam naša breška primadona Josipa Gvozdanić sa zaručnikom, to je  Matej Fridl koji će ju pratiti na klavijaturama, a i vokalno. Dolazi nam i klapa Leggiero, pa naš veteran, akademski glazbenik, Zvonko Kompes, te KUD Kravarsko – otkrio nam je predsjednik Udruge umirovljenika općine Kravarsko, Josip Popović, ujedno i bariton u zboru.

udruga umirovljenika Kravarsko

Foto: Udruga umirovljenika Kravarsko/udruga

Mješoviti pjevački zbor ‘Breški slavuji’ oformljen je pri udruzi prije četiri godine i od tada su vrlo aktivni. Nastupaju diljem Hrv atske, druže se, idu često i na izlete, a svako putovanje prolazi uz – pjesmu!

– Ima nas od 15 do 18, pet nas je muških i ostalo su dame. Imamo iza sebe dosta koncerata, po županijama, na brojnim susretima penzionera, ali kao gosti, ovo nam je prvi samostalni koncert. Vrlo malo nas se promijenilo, većinom su isti članovi, probe imamo jednom tjedno. Idemo na izlete, bili smo u Vukovaru, idemo u toplice, to nas i drži..

Iako su svi članovi zbora ujedno i članovi udruge umirovljenika, imaju mjesta i za mlađe članove, za koje imaju i posebnu obuku..

– Najstariji član ima 80 i nekaj sitno godina, a najmlađi član 54 godine, to su takozvani članovi pripravnici, moraju vježbati, ne sramiti se, biti druželjubivi i onda kad odu u penziju budu punopravni članovi – otkriva u šali Popović.

Stoga, ako ste u mogućnosti dođite večeras na prvi samostalni concert ovog jedinstvenog pjevačkog zbora I od 19 sati u Domu kulture Kravarsko posluhnite što su vam pripremili ‘Breški slavuji’ I njihovi gosti.

 

The post Prvi samostalni koncert jedinstvenog zbora ‘Breški slavuji’ u Kravarskom appeared first on cityportal.hr.