Prijava

Vaša prijava

Odzvonilo letećim napastima? Sljedeći tjedan idemo u borbu protiv komaraca

['hotnews', 'komarci']

Vrlo vjerojatno ne postoji osoba u našem gradu koju neće razveseliti vijest kako će u utorak, 12. srpnja, krenuti dezinsekcija komaraca na velikogoričkom području. Počet će u 8, završiti bi trebala do 14 sati, a ovaj posao odradit će tvrtka Eko-deratizacija.

– Na području Velike Gorice, Velike Mlake i Gradića djelatnici Eko-deratizacije provoditi će aktivnosti otkrivanja novih legla obilaskom terena, kao i praćenje legla komaraca u potocima, barama, kanalima, jezerima, poplavnim livadama, slivnicima uz prometnice, kanalizacijama, zapuštenim fontanama i bazenima… Također, provodit će se tretmani suzbijanja ličinki i uklanjanje legla te praćenje brojnosti odraslih komaraca mjerenjem broja slijetanja u vrijeme očekivano najveće aktivnosti krilatica – ističu iz Eko-deratizacije.

Metode suzbijanja ovih malih letećih napasti su različite, počevši od granula, tableta i koncentrata za emulziju, preko varijanti u kojima se posebnim metodama ne dopušta ličinkama komaraca da se zadržavaju na površini vode, pa sve do posipanja, prskanja, orošavanja… Sve to radit će se motornim prskalicama, ali i ručno, a djelatnici tvrtke zabilježit će svako leglo u svoju evidenciju.

I komaraca, duboko se nadamo, više neće biti. Ili ih, ako ništa drugo, barem neće biti toliko kao dosad…

The post Odzvonilo letećim napastima? Sljedeći tjedan idemo u borbu protiv komaraca appeared first on cityportal.hr.