Prijava

Vaša prijava

Povratak u Sabor: Bivši gradonačelnik Barišić zatražio aktiviranje mandata

['DRAŽEN BARIŠIĆ', 'hotnews', 'Hrvatski sabor']

Dok istraga zbog sumnje u malverzacije u slučaju u kojem je glavnu ulogu imala tvrtka Elektrocentar Petek i dalje traje, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić bit će zastupnik u Hrvatskom saboru. U četvrtak je Barišić zatražio reaktiviranje svog saborskog mandata, o kojem će na svojoj sljedećoj sjednici raspravljati Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

Barišić je svoj mandat stavio u mirovanje 17. rujna 2020. godine, nakon što se našao u središtu već spomenute afere, odnosno nakon to je USKOK pokrenuo istragu o natječaju za velikogorički pročistač. Nakon razdoblja koje je proveo u pritvoru podnio je ostavku na mjesto gradonačelnika, na kojem ga je zamijenio tadašnji zamjenik Krešimir Ačkar, koji je nekoliko mjeseci kasnije na izborio postao deseti velikogorički gradonačelnik.

U Saboru je Barišića mijenjao Mato Čičak, načelnik općine Rugvica, koji će sad morati napustiti saborske klupe, a nova nevolja za bivšeg gradonačelnika pojavila se nedavno, kad je optužnicu protiv njega podigao Ured europskog javnog tužitelja.

The post Povratak u Sabor: Bivši gradonačelnik Barišić zatražio aktiviranje mandata appeared first on cityportal.hr.