Prijava

Vaša prijava

U Goricu stiglo pojačanje iz slovačke mlade reprezentacije – Matúš Vojtko

['HNK GORICA', 'Matúš Vojtko', 'ŠK Slovan Bratislava']

Redovima Gorice danas se priključio kapetan U-21 reprezentacije Slovačke Matúš Vojtko. Mladi 21-godišnji lijevi bek stigao je na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa iz prvaka Slovačke – ŠK Slovan Bratislava.

– Osjećam se vrlo motivirano, jedva čekam da prvenstvo počne, da odigram prvu utakmicu i volio bih da ovu sezonu budemo najbolji što možemo. Sviđa mi se hrvatska liga, mislim da je ipak par koraka ispred slovačke lige i to je jedan od razloga zašto sam došao ovdje. Znam da je Gorica završila sezonu na šestoj poziciji s malim bodovnim zaostatkom iza petog mjesta i nadam se da ćemo ove sezone biti što bliže vrhu – rekao je Matuš, koji će ove sezone nositi broj 22 na leđima.

Matus

Foto: HNK Gorica

Gorica mu je prvo inozemno iskustvo, ali vjeruje da će se vrlo dobro snaći u novom okruženju.

– U Hrvatskoj sam ljetovao već ranije, nešto malo hrvatskog i razumijem, a Velika Gorica je vrlo slična mom rodnom gradu tako da sam siguran da će mi biti vrlo ugodno – dodao  je Matuš koji je nogomet počeo igrati sa šest godina u svom rodnom gradu Michalovce.

– Nogomet sam počeo igrati iz zabave s vršnjacima, a onda sam s 14 godina odlučio ići u profesionalnom smjeru. U Zemplin Michalovce sam igrao u svim selekcijama, a prošle sezone potpisao sam za Slovan Bratislavu i odigrao 13 utakmica za prvu momčad s kojom sam i osvojio prvenstvo – istaknuo je.

Matuš je nastupio za sve mlađe selekcije slovačke reprezentacije, a posljednje tri godine standardni je U-21 reprezentativac.

The post U Goricu stiglo pojačanje iz slovačke mlade reprezentacije – Matúš Vojtko appeared first on cityportal.hr.