Prijava

Vaša prijava

Promjene u KK Gorici: Predsjednik ostaje, tajnik odlazi, novi trener Vladimir Krstić!

['duško radović', 'hotnews', 'kk gorica', 'vladimir krstić']

U trenutku kad je Roko Prkačin primio loptu, leđima okrenut goričkom košu, i lako pogodio preko Borne Kapuste za tijesnu pobjedu Cibone u drugoj utakmici polufinala prvenstva Hrvatske, u svijetu velikogoričke košarke otvorili su se brojni upitnici. Posljednje minute u dresu Gorice te su večeri, moglo se već tad pretpostaviti, odigrali kapetan i ikona kluba Borna Kapusta, kao i Mate Kalajžić, bek s ruba reprezentativnog poziva, istjecao je ugovor i Marku Bakoviću…

Kad se tome doda i činjenica da je bilo izvjesno kako Mladen Miki Starčević više neće sjediti na klupi, jer i došao je kao vatrogasno, prijelazno rješenje, jasno je da se radilo o velikom broju pitanja koja su tražila odgovore. Pogotovo uz informaciju kako čelnici kluba sve teže prate financijske zahtjeve razine na koju je momčad došla, kako se bezuspješno traže sponzori, ali i pomoć Grada… U svemu tome u pitanje je došlo i što će biti s tajnikom/sportskim direktorom Ljubom Prgometom, ali i hoće li predsjednik Duško Radović i dalje biti na čelu kluba.

dusko radovic

Na kraju, ispalo je da će na svome mjestu ostati – jedino predsjednik. Barem zasad. Trener Starčević navodno je na pragu preuzimanja omladinske škole Furnira, prvoligaša iz Dubrave, a Ljubi Prgometu s 1. kolovozom završava mandat u klubu, nakon sedam godina ovdje, četiri kao igrač, tri kao klupski operativac… Duško Radović tako će sastaviti novi tim ljudi koji će voditi sportski sektor kluba, a prvo rješenje već se zna.

– Novi trener KK Gorice je Vladimir Krstić! Pomoćnik će mu biti Braslav Turić, koji je u toj ulozi bio i u stožeru Mikija Starčevića – javio se predsjednik Radović.

– Nakon jedne od najbolje odigranih sezona u HT Premijer ligi, izbor novog trenera bio je više nego složen i zahtjevan posao. S Vladimirom Krstićem smo dobili trenera sa respektabilnim igračkim i trenerskim iskustvom, koji bi trebao biti dugoročnije rješenje za daljnji razvoj velikogoričke košarke – objasnio je svoj izbor predsjednik Radović.

– Iznimno sam zadovoljan prilikom koju sam dobio u KK Gorici. Dogovorena je višegodisnja suradnja, no u ovom trenutku teško je prognozirati planove i ciljeve, budući da trenutačno imamo samo petoricu igrača, a ostatak momčadi moramo tek posložiti, kako bismo bili konkurentni. Nadam se da ćemo ispuniti ciljeve uprave. U HT Premijer ligi ćemo pokušati i u nadolazećoj sezoni zadržati status koji je KK Gorica imala u zadnjih nekoliko sezona, među četiri najbolja kluba u Hrvatskoj. Uz domaće prvenstvo, vraćamo se i u ABA 2 ligu – kazao je novi trener Gorice.

Krstić je Osječanin, 50-godišnjak s trenerskom karijerom koja traje od 2011. godine, ali i s impresivnom igračkom karijerom. Starije generacije pamte ga u prvom redu iz uspješnih Ciboninih godina na prijelazu tisućljeća, kao “pit bull” u ulozi playmakera, uvijek spremnog da stavi tricu. Između ostalih, igrao je za Cibonu, Zadar, Split, Zagreb i Cedevitu, a u inozemstvu je nosio dres francuskog Pau Ortheza, poljskog Anwila, talijanskog Varesea, španjolske Menorce, litavskog Lietuvos Rytasa, grčkih Larisse i Aigaleoa, ukrajinskog Kieva…

Kao trener dosad je vodio Vrijednosnice Osijek, u rodnom gradu, a zatim i još dva prvoligaša, prvo Furnir, a prošle sezone i sinjski Alkar. Bio je i u stožeru bivšeg izbornika Ivice Skelina, a sad će u Gorici pokušati složiti što konkurentniju momčad.

dusko radovic ljubo prgomet

Tko će mu u tome pomoći, odnosno tko će naslijediti Ljubu Prgometa, predsjednik zasad ne zna.

– Imam neku ideju, ali zasad mogu reći da smo u potrazi za novim tajnikom. Do Velike Gospe znat ćemo tko će to biti – otkrio je predsjednik Radović.

Kad je riječ o momčadi, tu također upitnici ostaju na snazi. Kalajžić je potpisao za Split, Kapusta je na koračić od novog angažmana, a ugovor nema ni Marko Baković. Ostati bi, barem zasad, trebali Karlo Uljarević, Ante Mašić, Ivan Tvrtko Majić, Dino Cinac, Stipe Sokol i Frano Miloloža, no novi trener imat će i neke svoje ideje, jednako kao i novi sportski direktor…

Uz napomenu da je Krstić i u stožeru aktualnog izbornika Damira Mulaomerovića, pa će se pripremama Gorice priključiti tek nakon što Hrvatska ispadne s Eurobasketa, vjerojatno 20-ak dana prije početka sezone. Do tad će momčad voditi pomoćnik Braslav Turić.

The post Promjene u KK Gorici: Predsjednik ostaje, tajnik odlazi, novi trener Vladimir Krstić! appeared first on cityportal.hr.