Prijava

Vaša prijava

Luda utakmica na Rujevici! Gorici bod u “run & gun” završnici

['HNK GORICA', 'HNK Rijeka', 'hotnews']

O svemu što se događalo u ogledima Gorice i Rijeke u posljednje četiri godine, mogli ste doznati u priči pod naslovom “Povijest jednog rivalstva”, a ono što se odigralo u nedjelju navečer komotno može ući u neki sljedeći pregled. U devetom sudaru Riječana i Goričana na Rujevici prvi se put dogodilo da je završilo bez pobjednika, pri čemu smo gledali utakmicu s dva lica. I sa završnicom za pamćenje.

U prvom poluvremenu bila je to neka vrsta nogometne uspavanke. Na trenutke vidljivo umorni domaćin, koji je u četvrtak odradio europsku utakmicu u Švedskoj, uspio se nametnuti nedovoljno raspoloženim Goričanima, koji s druge strane nisu puno toga dopuštali protivniku. Rijeka je imala loptu, ali ne i šanse, kojih nije bilo ni na drugoj strani, jer pokušaj Pršira iz daljine bio je sve što je turopoljska ofenziva ponudila u uvodnih 20-ak minuta.

Prvi izdvajanja vrijedan trenutak dogodio se u 22. minuti, kad je riječki napadač Matija Frigan ušao u šesnaesterac, u duel s njim ušao je Krešimir Krizmanić, a sudac Pejin odrješito pokazao na bijelu točku. Nasreću, iz VAR sobe javili su mu da je pogriješio, što je i sam uvidio nakon pregleda snimke. Ništa od pravog kontakta, ništa od penala!

I kad već Rijeke najveći dio prvog poluvremena nije uspjela ozbiljnije ugroziti gol Gorice, ruku pomoći ponudili su sami Goričani. Aleksandar Jovičić je dao netočan pas prema sredini, loptu je preuzeo Prince Ampem, gurnuo za Frigana, a on se otarasio Krizmanića i ljevicom pogodio od stative, neobranjivo za Banića. Bilo je to u 39. minuti, na ulasku u završnicu poluvremena…

Na predahu je pod tuš otišao Josip Mitrović, a na desnom krilu zamijenio ga je debitant Merveil Ndockyt. I unio je Kongoanac ponešto živosti i okomitosti, konkretnosti zapravo, a u tome mu je pomogao i vrlo zanimljivi Brazilac Wallace, koji je dobio posljednjih pola sata. Uz njihovu energiju, kao i dobar posao Ante Mateja Jurića, preranu zamjenu za ozlijeđenog prezimenjaka Denija, razigrao se i Anthony Kalik, pa je Gorica u posljednjih 20-ak minuta krenula na sve ili ništa.

Rijeka je odgovorila u istom tonu, krenula se utakmica ozbiljno otvarati, da bi gol za izjednačenje u 77. minuti takav obostrani stav samo doveo na još višu razinu. Slovak Matuš Vojtko, prema dosad viđenom veliko pojačanje, probio je bok, poslao dobru loptu u sredinu, gdje je Kalik bio spreman i nemilosrdan.

I nije tu Gorica stala, kao što nije željela to mirno gledati ni Rijeka, pa smo u završnici gledali pravi spektakl. Gotovo svaki napad, na jednoj ili drugoj strani, bio je opasan po protivnika, a najbolje prilike ostale su za sudačku nadoknadu. Prvo je nakon kornera lopta došla do Kalika, koji je bio na pola metra od gol-linije, ali nije uspio loptu prebaciti preko nje…

A onda, u 94. minuti, nakon nekoliko minuta nervoze i naguravanja u riječkom golu, nevjerojatna sreća za Goricu. Krizmanić je pogriješio u vraćanju lopte golmanu, do nje je došao Lindon Selahi i u čistoj prilici pucao nekoliko centimetara, možda i milimetara, od gola Gorice.

I ovaj jedan bod, nakon svega, i zbog te se zadnje situacije može nazvati velikim kao kuća. A prezentacija Gorice najava da će u utakmicama koje dolazi biti puno više okomitosti, energije… Prva sljedeća prilika za to je Lokomotiva doma za dva tjedna, budući da je ogled s Hajdukom odgođen.

RIJEKA – GORICA 1-1
RIJEKA Stadion Rujevica. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Kruno Šarić (Županja) i Deni Grofelnik (Valpovo). Četvrti sudac Ivan Matić (Osijek). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Marjan Tomas (Osijek).
STRIJELCI: 1-0 Frigan (39), 1-1 Kalik (77)
RIJEKA: Labrović – Smolčić, Krešić, Pavlović, Jurišić – Selahi, Hodža (od 85. Halilović), Bušnja (od 66. Vukčević) – Frigan (od 66. Bristrić), Ampem (od 55. Liber), Vučkić (od 55. Alvarez). Trener Dragan Tadić
GORICA: Banić – Raspopović (od 61. Wague), Jovičić, Krizmanić, Vojtko – Pršir (od 82. Suk), Golubickas – Mitrović (od 46. Ndockyt), Kalik, Fruk (od 61. Wallace) – D. Jurić (od 33. A. M. Jurić). Trener Samir Toplak

The post Luda utakmica na Rujevici! Gorici bod u “run & gun” završnici appeared first on cityportal.hr.