Prijava

Vaša prijava

Google opet snima! Uredite dvorišta i balkone za ljepši “Street View” našega grada

['google street view', 'hotnews']

Usluga Google Street View, koja je u Hrvatsku došla prije točno deset godina, mnogima od nas često je znala pomoći u pokušajima da pronađemo određenu lokaciju, da prepoznamo ono što tražimo, da se lakše snađemo… Riječ je, naravno, o projektu koji uključuje snimanje ulica i cesta u svim krajevima Hrvatske, koji korisnicima omogućuje sve ono iz prethodne rečenice, a ovog utorka kreće nova runda snimanja.

– Svjesni smo da se infrastruktura u gradovima, mjestima i na cestama s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja – poručili su iz Googlea.

Od utorka će tako Googleovi automobili ponovno biti na hrvatskim cestama i ulicama, na kojima će bilježiti svaki detalj, fotografirati i potom dodatno uređivati fotografije. Naime, zamućivat će se lica ljudi, kao i registarske oznake na automobilima, ali sve drugo će u godinama pred nama biti točno onakvo kakvo je bilo u trenutku snimanja.

Pa će tako, teoretski, sljedećih nekoliko godina, do sljedećeg snimanja, svi oni koji pokušaju pronaći vašu kuću možda vidjeti obješeni veš na balkonu, možda i nered u dvorištu, nemarno odloženi komad glomaznog otpada… U tom smislu, bilo bi sjajno kad bi Google ponudio raspored snimanja, da možemo saznati kad će točno njihovi automobili biti u kojem gradu, odnosno ulici. Nažalost, to se neće dogoditi, pa će svi kojima je to bitno morati balkone i dvorišta držati trajno urednima. Ako već inače nisu takvi…

The post Google opet snima! Uredite dvorišta i balkone za ljepši “Street View” našega grada appeared first on cityportal.hr.