Prijava

Vaša prijava

Goričanka Matea ima 16 godina. Osvojila je deset medalja (?!) na prvenstvu Hrvatske!

['hotnews', 'matea iveković', 'zpk']

Dobro nam trenutačno ide u nogometu, dobri smo i u košarci i rukometu, sve su to odreda prvoligaši, a ništa slabiji nismo ni u atletici, streljaštvu, borilačkim sportovima… Međutim, sva je prilika da će sportska Velika Gorica u godinama pred nama posebno ponosna biti na – plivanje! Imamo tu jednu svoju curu, 16-godišnju Mateu Iveković, koja naprosto oduševljava svakim svojim nastupom. Još je iznimno mlada, daleko od seniorskih godina, ali to je nije spriječilo da izdominira držvanim prvenstvom.

Suma sumarum, Matea je na prvenstvu Hrvatske uzela nevjerojatnih deset medalja u dva dana!

“Matea je osvojila četiri zlata u juniorkama, tri zlata u mlađim seniorkama, zlato u seniorkama, te dvije bronce u mlađe seniorskoj, odnosno seniorskoj konkurenciji”, pohvalili su svoju članicu iz Zagrebačkog plivačkog kluba (ZPK), čija je Matea članica.

I sve to, ponovimo još jednom, sa samo 16 godina.

Među cijelom tom kolekcijom posebno iskače seniorsko zlato na 50 metara leptir. Matea je tu dionicu isplivala s vremenom 27,16, što je bilo prebrzo čak i za drugoplasiranu Aminu Kajtaz, desetak godina stariju plivačicu koja iza sebe ima i nastup na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Najluđe u svemu ovome je informacija kako Matea baš i nije u najboljoj formi, budući da se nedavno borila s bolešću, pa se polako vraćala u ritam, lovila formu… I ulovila je dovoljno uspješno za jednu impresivnu kolekciju medalja.

O ovoj djevojci, nema sumnje, još će se pričati…

The post Goričanka Matea ima 16 godina. Osvojila je deset medalja (?!) na prvenstvu Hrvatske! appeared first on cityportal.hr.