Prijava

Vaša prijava

Vatrogasci opet mole i upozoravaju: ‘Ljudi, zabranjeno je paliti vatru na otvorenom!’

['hotnews', 'javna vatrogasna postrojba velika gorica', 'POŽAR']

Upozoravali su na to naši vatrogasci još tamo početkom ljeta, pa ponavljali upozorenja još nekoliko puta, ali očito nikad nije dovoljno… Opet se članovi JVP-a bore s požarima koji se itekako mogu izbjeći, uz samo malo više odgovornosti i korištenja glave, pa su poslali novo upozorenje. Točnije, sad već mole sugrađane da im ne stvaraju nepotreban posao.

“Iza nas je nekoliko dana koji su obilježeni požarima na otvorenom prostoru. Uz nepovoljne vremenske uvjete i veliku količinu gorivih tvari kao važne elemente u nastajanju požara, valja istaknuti da je UZROK nastajanja namjerno izazivanje požara ili nepažnja prilikom kontroliranog spaljivanja.

Ponavljamo, zbog zaštite ljudskih života i materijalne imovine: ZABRANJENO JE SPALJIVANJE NA OTVORENOM PROSTORU.

Istaknuti valja intervenciju gašenja šume kod naselja Kuče koju smo odradili s DVD-om Kuče, DVD-om Vukovina i DVD-om Čička Poljana. U zahtjevnoj intervenciji na preko tri hektra šume bilo je niz nepovoljnih čimbenika, no intervencija je uspješno izvršena zahvaljujući naporima i dobroj pripremljenosti za izvršavanje ovakvih zadataka”, objavili su iz JVP-a.

The post Vatrogasci opet mole i upozoravaju: ‘Ljudi, zabranjeno je paliti vatru na otvorenom!’ appeared first on cityportal.hr.