Prijava

Vaša prijava

‘Jooj, sinek, kad ona meni dojde, pa si popričamo!’ – Orle nastavljaju s uspješnim projektom

['Ervin Vujica', 'hotnews', 'orle', 'PROJEKT ZAŽELI', 'skrb za starije', 'starije osobe']

Prije mjesec dana iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uručeno je 62 ugovora vrijednih više od 60 milijuna kuna u okviru Poziva ‘Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III’. Podsjetimo, riječ je o projektu koji vraća na tržište rada teže zapošljive žene koje će skrbiti o starijim i nemoćnim osobama. Kroz ovu fazu, zaposliti će se njih 1233, a skrbit će za oko 7400 starijih i nemoćnih.

Jedan od ugovora za nastavak ovog uspješnog projekta stigao je i u općinu Orle, a za provedbu je osigurano 200 tisuća kuna.

– Zaposlit ćemo opet deset žena, korisnici se jako vesele i jedva čekaju nastavak projekta. Sad se nastavlja na šest mjeseci, a idući će ići na tri godine, koliko imamo saznanja. Potrebe su zadovoljene s ovim brojem zaposlenih žena, pokrivaju potrebe naših starijih stanovnika. Žene im i počiste kuću, odrade kupnju namirnica, donesu im lijekove, odrade i više nego što treba po projektu – kaže nam načelnik općine Orle, Ervin Vujica.

stariji par u setnji

Foto: px

Ističe kako je, osim pomoći oko svakodnevnih obveza, jedna stvar korisnicima ipak najvažnija, a to je nešto što im je projekt Zaželi  donio – priliku za druženje. –

– Najbitnija stvar je to što popričaju s tim ljudima, koji su pretežno sami, nemaju s kime riječ progovoriti, iako ih većina ima obitelji, ali ne obilaze ih.. Ono malo što sam išao po kućama, vidjeti kako ide projekt, reakcije su najčešće poput ‘Jooj, sinek kad ona meni dojde, pa se popričamo, podružimo, to mi je najdraže’, eto, to mi većinom govore – kaže završno načelnik Vujica.

 

The post ‘Jooj, sinek, kad ona meni dojde, pa si popričamo!’ – Orle nastavljaju s uspješnim projektom appeared first on cityportal.hr.