Prijava

Vaša prijava

Videonadzorom i drastičnim kaznama Grad staje na kraj ilegalnom odbacivanju otpada

['hotnews', 'ilegalno odlagalište otpada', 'kamere', 'otpad', 'VELIKA MLAKA', 'videonadzor']

Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao je lokacije novo postavljenih kamera za nadzor ilegalnog odlaganja otpada u Velikoj Mlaki. Tom prilikom je predstavio i prijedlog Odluke o sprječavanju odbacivanja otpada koja se trenutno nalazi na javnom savjetovanju.

– Stanovnici Velike Mlake već duže vrijeme se bore s divljim odlagalištima otpada, pogotovo u centru sela. Zato smo prije par mjeseci postavili kamere, a od kad je ta solarna kamera ovdje riješili smo taj problem. Kako bismo riješili problem odlaganja otpada pokraj naših cesta, u naseljima i drugdje u prirodi, postavili smo dosad dvadesetak kamera, što solarnih, što lovačkih, a planiramo do kraja godine ukupno 50 kamera – istaknuo je gradonačelnik.

obilazak deponij VMlaka1

Foto: Gradonačelnik Ačkar sa suradnicima/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

– Činjenica je kako zadnjih tjedana otkako tu postoje kamere u Velikoj Mlaki više nema intervencija VG Čistoće zbog nelegalno odbačenog otpada. Pokrit ćemo i područje Šćitarjeva, Sajmišta, sve gdje nam ljudi dojavljuju kako imaju problema – rekao je gradonačelnik.

Stoga će na idućoj sjednici Gradskog vijeća predložiti Odluku o sprječavanju odbacivanja otpada s kaznama za počinitelje. Tako će onoga koga snimi kamera platiti prvu kaznu 20.000 kuna, a ako ponovi prekršaj bit će kažnjen sa čak 100.000 kuna!

kamera videonadzor

Foto: Do kraja godine postavit će se 50 kamera za videonadzor

– Prilagodili smo tu odluku današnjim potrebama, pa smo pripisali dodatne mjere, jer imamo najviše problema s građevinskim otpadom taj dio nam je najproblematičniji na čitavom goričkom području. Zamolila bih građane da ne zovu razne prijevoznike koji navodno preuzimaju taj otpad i odvoze ga besplatno, no oni ga ne mogu odvesti na reciklažno dvorište i ne platiti, možete samo zamisliti gdje taj otpad završava. I to je ono što želimo spriječiti – istaknula je pročelnica za urbanizam i zaštitu okoliša Gordana Mikulčić Krnjaja.

obilazak deponij VMlaka2 smece

Foto: Petra Škrinjarić, cityportal.hr

The post Videonadzorom i drastičnim kaznama Grad staje na kraj ilegalnom odbacivanju otpada appeared first on cityportal.hr.