Prijava

Vaša prijava

Potraga je već završila: Makedonac Igor Angelovski novi trener HNK Gorice!

['HNK GORICA', 'hotnews', 'igor angelovski', 'Nenad Črnko', 'samir toplak']

Na prijelazu s petka na subotu, koju minutu nakon ponoći, iz HNK Gorice objavili su kako se prekida suradnja s trenerom Samirom Toplakom i njegovim pomoćnikom Brankom Lađevićem, a samo 12 sati poslije naš je prvoligaš dobio novog čovjeka na klupi. Goricu je na devetome mjestu prvenstvene ljestvice preuzeo Igor Angelovski, 46-godišnji makedonski trener koji je od 2015. do 2021. bio izbornik reprezentacije svoje zemlje.

– Moram zahvaliti predsjedniku Črnku na odluci da preuzmem Goricu, vrlo brzo smo se sve dogovorili i sretan sam zbog dolaska. Pratim sve utakmice u hrvatskoj ligi još od kad sam bio izbornik Sjeverne Makedonije jer je puno igrača igralo u hrvatskim klubovima, pa mogu reći da vrlo dobro znam situaciju u HNL-u. Zadovoljstvo je biti trener u ovoj ligi, koja je iz godine u godinu sve kvalitetnija i naravno da je to onda velika motivacija za trenera – rekao je Angelovski u svojoj prvoj izjavi za službenu stranicu HNK Gorice.

Život nakon igračke karijere Angelovski je započeo kao sportski direktor makedonskog Rabotničkog, u kojem je debitirao i kao trener u sezoni 2013./14. Rezultati koje je postizao na početku karijere, kako u domaćem prvenstvu, tako i u europskim natjecanjima, donijeli su mu priliku da već u listopadu 2015. postane izbornik Sjeverne Makedonije. Koju je, usput rečeno, odveo na Euro, potpisavši tako povijesni uspjeh za svoju zemlju.

– U prvoj sezoni kao trener u Rabotničkom osvojili smo duplu krunu, u konkurenciji velikana makedonskog nogometa kao što su Vardar i Škendija. Sljedeću sezonu Rabotnički je završio na drugom mjestu u prvenstvu, ali je ponovno osvojio Makedonski nogometni kup. Nakon toga sam postao izbornik i na toj sam se poziciji zadržao šest godina. Ostvarili smo povijesni uspjeh plasmanom na Euro 2020. godine po prvi puta i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pobijedili smo Njemačku u gostima (1-2). Vrlo sam ponosan na te rezultate, no sad me čeka novi izazov i vrlo motiviran ulazim u cijelu ovu priču – kazao je Angelovski, koji je Sjevernu Makedoniju vodio 54 puta.

igor angelovski 1

Prvi put Goricu će voditi već u sljedećem kolu u Varaždinu.

– Najvažnije mi je da budemo dobri kao momčad, to nam mora biti na prvom mjestu, a pojedinci moraju biti dio tima i svaki igrač mora dati svoj maksimum u interesu kluba za ostvarivanje što boljih rezultata. Gorica posjeduje kvalitetu i mislim da upravo ona može donijeti bolje rezultate, to je i najveći razlog zbog kojeg sam pristao preuzeti klupu Gorice – istaknuo je novi trener Gorice pa se okrenuo prema debiju u Varaždinu:

– Neću se razbacivati izjavama, moj način rada je da idemo polako. Trenutačno nam je najvažnije gostovanje u subotu, moramo se dobro pripremiti i otići na tu utakmicu ostvariti pozitivan rezultat.

Gorica je tako u rekordnom roku riješila pitanje Toplakova nasljednika, što će sugerirati kako su u klubu bili spremni na sve scenarije, uključujući i ovaj koji se dogodio.

– Odluke o promjeni trenera su oduvijek meni osobno bile najteže, ali upravo takve odluke moraju biti na leđima predsjednika kluba – rekao je Nenad Črnko i dodao:

– Želim još jednom zahvaliti Samiru Toplaku i Branku Lađeviću na svemu pozitivnom što će u Gorici ostati iza njih. Igor Angelovski je naš izbor i uvjeren sam da će respekt koji je stvorio nakon sjajnih rezultata reprezentacije Sjeverne Makedonije, uz nova iskustva, pretočiti u novu dimenziju Gorice. Drago mi je da smo vrlo brzo dovršili ovaj posao i već danas smo svi zajedno na čelu s novim trenerom u pripremama za sljedeću utakmicu protiv Varaždina.

Nova era u životu kluba počinje, dakle, odmah, i to s drugim strancem u povijesti u ulozi trenera. Prvi je bio Valdas Dambrauskas, a to je ispalo, sjetit ćete se, jako, jako dobro…

The post Potraga je već završila: Makedonac Igor Angelovski novi trener HNK Gorice! appeared first on cityportal.hr.