Prijava

Vaša prijava

Kreće niželigaška sezona: Tri ranga bez naših klubova, za početak derbi na koji se ide pješke…

['3. nl centar', '4. NL Središte Zagreb', 'Ban Jelačić', 'gradići', 'hotnews', 'KURILOVEC', 'Lukavec', 'mraclin']

Iza nas je ljeto preslagivanja, reorganizacija natjecanja u nižim ligama zbog formiranja jedinstvenog trećeg ranga, a u svemu tome nastale su lige s novim imenima, u novim formatima…

Ukupno po novome imamo osam rangova natjecanja, počevši od SuperSport HNL-a, u kojem svoje bitke vodi naša HNK Gorica. Slijede potom dva ranga, 1. Nogometna liga i 2. Nogometna liga, u kojima turopoljskih predstavnika nema – što bi, usput rečeno, u godinama pred nama valjalo pokušati promijeniti – pa nam preostaje jedino okrenuti se prvom sljedećem rangu. Točnije, 3. Nogometnoj ligi Centar. Četvrtom rangu.

Kurilovec i Lukavec prvi do Gorice

U njemu će turopolje predstavljati dvojac koji je lani bio u 3. HNL Središte, Kurilovec i Lukavec, koji u novu sezonu kreću u istom trenutku. Subota, 17 sati, zakazani je početak okršaja na Udarniku između Kurilovca i HAŠK-a, ali i onog na Lukavellu, u kojem će se sudariti Lukavec i Dinamo iz Odranskog Obreža.

“Jedva smo dočekali da krene! Mi smo spremni. Tek prvo kolo, a već derbi”, najavili su iz Lukavca kreševo sa susjedima iz obližnjeg Obreža.

I Lukavčani i Kurilovčani odradili su dobar posao u pripremama, osvježili i izmijenili momčadi – Lukavec više, Kurilovec manje – i imaju pravo nadati se dobroj sezoni. Borbi za vrh teško, ali sve je u ovom romantičnom niželigaškom svijetu moguće… Bit ćemo pametniji već nakon prvog kola.

nk lukavec rudes

I Jelačić se “ugurao” kod Gradića i Mraclina

U rangu ispod, petom, u ligi koja se zove “4. Nogometna liga Središte Zagreb, podskupina B”, imat ćemo tri kluba. Znali smo da će to biti Gradići i Mraclin, koji su doživjeli značajne promjene u odnosu na prošlu sezonu, a u posljednji trenutak doznali smo da će to biti i Ban Jelačić iz Vukovine. Sava Strmec kroz kvalifikacije je otišla u viši rang, a njezino mjesto popunilo je društvo iz Vukovine.

– Iskreno, razmišljali smo o toj mogućnosti od početka, od prvog treninga. I siguran sam da ćemo biti spremni za sve izazove koji nas očekuju, vjerujem da možemo biti u gornjoj polovici tablice – razmišlja trener Jelačića Stefan Rajić.

Jelačić će u prvom kolu na noge TOP-u iz Kerestinca, u subotu od 17.30 sati, a u isto vrijeme na Novoj Grabi novi trener Marijan Dužić povest će u novu sezonu društvo iz Mraclina, kojem u goste stiže Stupnik. U nedjelju će od 17.30 sati na teren i Gradići, prevođeni novim trenerom Igorom Čagaljem, a s druge strane bit će Rugvica Sava.

Pola “jedinstvene” je – turopoljsko!

Pa idemo na šesti rang, na “Jedinstvenu županijsku nogometnu ligu”, na ligu koje je gotovo pola turopoljsko. Sedam od 16 klubova s našeg su područja, bit će tu cijeli niz lokalnih derbija, onih s posebnim nabojem… Polet iz Buševca ide dalje s istim snagama, mičevečki Klas traži konačno jednu pravu sezonu, Lomnica i Štef Deverić žele ponoviti lanjsku jesen, Turopoljac sa Stivenom Žitnikom želi napasti vrh. To će teško moći Meštrica, debitant u Jedinstvenoj, uvijek barem solidna je Mladost iz Obrezine, a za lanjsko iskutvo bogatija je Kupa, koja je ispala pa ipak ostala u ovom rangu…

DSC 0103

Meštrica će na povijesno prvo gostovanje u JŽNL-u otići u – selo do. Pješke sa svog igrališta mogu do onog NK Lomnice… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prvo kolo donosi subotnje sudare Turopoljca i Klasa u Kuču, ali i najbliži mogući susjedski derbi. U Donju Lomnicu, u goste NK Lomnici, stižu gosti iz Gornje Lomnice, NK Meštrica. Gostovanje na koje se ide pješke, pobjeda koja je posebno slatka…

Sve se utakmice igraju u subotu od 17.30 sati, pa tako i one između Jaske Vinogradara i Poleta, između Kupe i Zrinskog te Strmca i Mladosti iz Obrezine.

Lokalni derbi i u Turopolju

Kreće ovog vikenda i sedmi rang natjecanja, posljednji s turopoljskim predstavnicima. Točnije, njih pet od ukupno 14. Dinamo Hidrel iz Novog Čiča, Vatrogasac iz Kobilića, Buna iz Velike Bune, Posavec iz Orla i Turopolje iz istoimenog mjesta predstavljat će našeš središte u pretposljednjem rangu. Počevši od ove subote, kad Turopolje od 17.30 sati u lokalnom derbiju dočekuje Posavec, Vatrogasac u Kobiliću dočekuje Dubravu iz Vrbovca…

Krenulo je.

The post Kreće niželigaška sezona: Tri ranga bez naših klubova, za početak derbi na koji se ide pješke… appeared first on cityportal.hr.