Prijava

Vaša prijava

Vrijeme je za igru: Mali Goričani od danas opet u svojim vrtićima!

['hotnews', 'povratak', 'VRTIĆI']

Prvi dan rujna ukazao se ukrašen u jesenske boje, siv i tmuran, kao čvrsti pokazatelj da je ono najbolje od ljeta ostalo iza nas, da je vrijeme za neke druge izazove svih vrsta… Škola će početi u ponedjeljak, za mnoge će to donijeti veliku promjenu u ritmu života koji je ulovljen tijekom praznika, a već danas, od prvog dana rujna, u akciju su krenuli velikogorički vrtići.

Doduše, radili su vrtići tijekom cijelog ljeta, ali po specifičnom modelu, koji uvijek vrijedi u ovo doba godine. Grupe su se spajale, mali su bili s velikima, a odgajateljice su morale prilagođavati dnevne aktivnosti takvim okolnostima. Od danas, međutim, sve kreće po uobičajenom ritmu, što će i dječici značajno olakšati prilagodbu, pogotovo onim klincima koji su ljeto proveli doma, na moru, u društvu baka, djedova ili roditelja koji su morali kombinirati, smišljati kako “ubiti” vrijeme do povratka u vrtićki ritam, koji je konačno i stigao.

Tijekom ljeta puno se toga radilo, širili su se kapaciteti za sve veći broj djece, sve kako bi kapaciteti bili spremni za više od 200 novih polaznika, djevojčica i dječaka koji će krenuti u novu etapu svojih mladih života. Radilo se ili se i dalje radi na vrtiću u Selnici, na proširenju vrtića Žireka u Koprivničkoj ulici, kao i u Lukavcu i Maloj Buni. Uz vrtiće, tu su i objekti za dnevnu skrb o djeci, koje Grad također sufinancira, pokušavajući doći što bliže cilju koji kaže: svako dijete mora imati mjesto u vrtiću.

U budućnosti će, vjerujemo, to biti tako u puno smislu, budući da je u planu izgradnja još najmanje tri nova objekta, kroz koji će se zadovoljavati potrebe i za specifičnim programima, kao što su sportski program, onaj za strane jezike, pa Montessori…

Ukratko, sretan povratak u vrtiće svima koji slave.

The post Vrijeme je za igru: Mali Goričani od danas opet u svojim vrtićima! appeared first on cityportal.hr.