Prijava

Vaša prijava

Goričke škole spremne za povratak 2600 učenika, stiže i 595 prvašića!

['gradonačelnik Krešimir Aškar', 'hotnews', 'obilazak', 'RADOVI', 'ŠKOLE', 'Školska godina']

Dugo, toplo ljeto je za nama, a nova školska godina samo što nije započela. Idućeg ponedjeljka, 5.rujna, u školske klupe na području Velike Gorice vraća se oko 2600 osnovnoškolaca, a prvi put u svoje učionice ulazi i 595 prvašića.

Ljetni školski praznici su tradicionalno iskorišteni kako bi se obavili prijeko potrebni radovi na podizanju standarda kvalitete i infrastrukture školskih objekata, a zadnjih mjeseci radilo se poprilično – uređene su učionice, sanitarni čvorovi, hodnici, krovišta, javna rasvjeta, ograde, prilazi školama, okoliš.. Sveukupno – vrijednost obavljenih radova na osam osnovnih škola je milijun i 750 tisuća kuna.

skola eugena kvaternika predvorje scaled e1662026261292

Foto: OŠ Eugena Kvaternika/Petra Škrinjarić,cityportal.hr

Kakva je situacija na terenu, provjerio je jutros i gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima, obišavši osnovne škole Eugena Kvaternika, Jurja Habdelića i Nikole Hribara.

– Grad Velika Gorica ulaže trećinu proračuna u predškolsko i školsko obrazovanje, riječ je o ukupno 238 milijuna kuna, pa smo prošle godine proglašeni za grad koji najviše u čitavoj Hrvatskoj ulaže u obrazovanje, demografiju i mlade.

I ove godine smo za sve učenike osigurali besplatne udžbenike, radne bilježnice i likovne mape, koje financiramo sa 2, 6 milijuna kuna. Osigurani su asistenti u nastavi, za što je uloženo četiri milijuna kuna, a dijelom se sufinancira iz sredstava EU.

skola informaticka ucionica

Foto: OŠ Jurja Habdelića/Petra Škrinjarić,cityportal.hr

Uvodimo još dva nova produžena dnevna boravka, po jedan u školi Kvaternik i Habdelić, a ukupno za dnevni boravak u školama izdvajamo 3,5 milijuna kuna. Tu je i besplatni školski prijevoz za koji izdvajamo osam milijuna kuna. Za učenike srednjih škola osigurali smo stipendije od 800 kuna, koja ne isključuje druge stipendije. Ukupno je za osnovne škole osigurano 138 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Ačkar.

skola kuhinja scaled e1662026351645

Foto: OŠ Eugena Kvaternika, Petra Škrinjarić,cityportal.hr

Najavio je i kako će i ove godine prvi školski tjedan, na svim raskrižjima u školskim zonama, na školarce paziti pripadnici vatrogasnih postrojbi s područja Velike Gorice.

os jurja habdelica ograda e1662026378463

Foto: OŠ Jurja Habdelića

skola nikole hribara scaled e1662026411459

Foto: OŠ Nikole Hribara/Petra Škrinjarić,cityportal.hr

skola habdelica scaled e1662026520886

Foto: OŠ Jurja Habdelića/Petra Škrinjarić,cityportal.hr

The post Goričke škole spremne za povratak 2600 učenika, stiže i 595 prvašića! appeared first on cityportal.hr.