Prijava

Vaša prijava

‘Novi Kalik’ stiže iz Austrije: ‘Da, ali baka mi je Hrvatica, brzo ću i progovoriti hrvatski…’

['dominik prokop', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'transfer']

Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka HNK Gorica dogovorila je dolazak 25-godišnjeg Austrijanca Dominika Prokopa, koji je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine, s opcijom produženja na još godinu dana, objavio je klub na svojim stranicama.

Nakon dolaska novog trenera, u samoj završnici prijelaznog roka, nakon transfera Anthonyja Kalika u Hajduk, u Goricu je tako stigao – novi Kalik! Igra na istoj poziciji, na mjestu ofenzivnog veznog, a na leđima će nositi isti broj, jer prvo fotografiranje odradio je s dresom broj 23.

– Ova zadnja dva dana bila su prilično stresna, sretan sam što je konačno sve gotovo, što smo sve finalizirali – rekao je Prokop nakon što je potpisao ugovor, uz dodatak:

– Čim sam čuo da postoji interes Gorice, nisam imao dvojbi, znao sam da želim doći ovdje. Sad kad sam konačno ovdje, želim pomoći momčadi na terenu čim prije bude moguće.

dominik prokop hnk gorica 1

Dominik je Austrijanac, ali ima i hrvatske korijene, pa mu ni hrvatski jezik nije nepoznat.

– Da, baka mi je Hrvatica, zato sam puno puta već bio u Hrvatskoj, zato mi je posebno drago što ću ovdje nastaviti karijeru. Roditelji su mi rođeni u Austriji, tako da doma nismo pričali hrvatski, ali naučio sam ga uz prijatelje. Razumijem sve, a vjerujem da ću se uskoro uspjeti i dovoljno opustiti da progovorim na hrvatskom – kaže novi igrač Gorice.

Pomalo je neobična njegova nogometna priča, jer riječ je o momku koji je bio velika nada austrijskog nogometa, veznjak sa 100 nastupa i 15 golova u dresu bečke Austrije, ali i igraču koji je posljednje dvije i pol sezone proveo u njemačkim nižim ligama. Stiže iz trećeligaša Wiesbadena.

– Već sa sedam godina sam počeo igrati u Austriji Beč i tamo sam proveo 15 sjajnih godina, tijekom kojih sam igrao za sve mlađe selekcije, drugu, a zatim i prvu momčad. Nakon toga sam preselio u Njemačku, u Wehen Wiesbaden, ali nažalost ozlijedio sam se nakon samo sedam utakmica, pa sam neko vrijeme izbivao s terena. Kasnije nisam dobio minutažu kojoj sam se nadao i ponuda Gorice je jednostavno došla u pravom trenutku – prepričava Dominik.

dominik prokop wehen wiesbaden 2021 22 1630753549 70404

U mlađim kategorijama bio je austrijski reprezentativac, nosio je dres U-21 reprezentacije čak 15 puta, zabijao je i u austrijskom prvenstvu i u Europi, a u tu priču ulaze i dva gola koja je zabio u studenom 2017. u pobjedi bečke Austrije 4-1 protiv Rijeke na Rujevici…

Sad je, s 25 godina, u domovini svoje bake, na novom početku. S Kalikovim brojem na leđima, nadamo se i sa sličnim učinkom.

Ostaje za vidjeti jedino hoće li Prokop biti i posljednje pojačanje za ovu sezonu, jer čekaju se još i vijesti o raspletu situacije s veznjakom koji bi trebao stići iz engleskog Fulhama. Tyrese Francois (22) kapetan je australske U-23 reprezentacije, u utorak je sjedio na klupi Fulhama u pobjedi 2-1 protiv Brightona, a lako je moguće da mu sljedeći nastup bude gostovanje kod Varaždina u subotu u 18 sati…

The post ‘Novi Kalik’ stiže iz Austrije: ‘Da, ali baka mi je Hrvatica, brzo ću i progovoriti hrvatski…’ appeared first on cityportal.hr.