Prijava

Vaša prijava

Počela je škola! I gradonačelnik zna kako se osjećaju roditelji prvašića…

['hotnews', 'Krešimir Ačkar', 'prvi dan škole']

Počela je nova školska godina, ovog ponedjeljka ponovno su klupe u našim osnovnim i srednjim školama pune, ponovo je dječji zamor na školskim hodnicima, ali na gradskim ulicama. Novi prvašići, ali i svi oni koji imaju već ponešto školskih dana u nogama, okupili su se u svojim razredima, susreli s učiteljima i nastavnicima, a roditelji su sve to proživljavali svatko na svoj način.

– Danas doista mogu reći da znam kako se osjećaju roditelji naših prvašića, budući da je i moje dijete krenulo u školu – rekao je gradonačenik Krešimir Ačkar i nastavio:

– Emotivan je ovo dan za sve roditelje, ali i za učitelje, jer puno je tu upitnika. Kako će se dijete snaći, kako prilagoditi u novoj sredini… Upravo u tom smislu sam pozvao i roditelje da zajedno s učiteljima napravimo sve kako bi naša djeca bila sretna i zadovoljna, kako taj osmijeh s kojim su došli u prvi razred nikad ne bude izbrisan s njihovih lica. Zajedništvo svih nas može dovesti do toga.

Početak nove školske godine mijenja ritam grada, sve je nekako ljepše, veselije i šarenije uz dječji smijeh, ali to sa sobom donosi i dodatnu odgovornost za sve nas.

– Svim učenicima, i prvašićima i svim ostalima, želim puno uspjeha u školskim klupama, a sve vozače pozivam na dodatni oprez u promet, jer svi zajedno moramo čuvati i paziti našu djecu – apelirao je gradonačelnik.

Podaci na razini države kažu da je ove godine u prve razrede upisano rekordno mali broj djece, što puno govori o demografskoj slici u Hrvatskoj.

– Zato i radimo sve ono što radimo, zato sve ove demografske mjere, da pokušamo probuditi pozitivne demografske trendove, kako bi u godinama pred nama te brojke bile drukčije. Kad je riječ o Velikoj Gorici, s obzirom na njezin rast i širenje, tu problema ne bi trebalo biti, ali moramo vrlo ozbiljno pristupiti tom problemu – istaknuo je Ačkar.

The post Počela je škola! I gradonačelnik zna kako se osjećaju roditelji prvašića… appeared first on cityportal.hr.