Prijava

Vaša prijava

Nakon Amerike – Gorica! Crnogorac Vujnović došao zabijati golove…

['HNK GORICA', 'hotnews', 'nikola vujnović', 'transfer']

Prijelazni rok završio je posljednjeg dana kolovoza, ali naravno da to nije i potpuno zatvorilo prostor za pronalazak pojačanja. Svi igrači bez ugovora dolazili su u obzir, nametali se kao opcije, a u vodstvu HNK Gorice odlučili su da se pravi izbor zove – Nikola Vujnović. Napadač, Crnogorac s Cetinja, reprezentativac svoje zemlje, 25-godišnjak sa zanimljivom nogometnom pričom.

– Uzbuđen sam, jedva čekam upoznati ekipu i izaći na teren. Vidio sam da par posljednjih utakmica momčad nije imala sreće, mislim da je potreban samo jedan pozitivan rezultat da se ekipa psihički podigne i ne sumnjam da će taj rezultat doći uskoro. Najvažnije je da ekipa pobjeđuje, a pojedinac će onda iskočiti. Ja bih, naravno, volio postići što više golova – rekao je Vujnović nakon što je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, uz mogućnost produljenja za još godinu dana.

Posljednju polusezonu proveo je u MLS-u, u Sportingu iz Kansas Cityja, kao posuđeni igrač srpskog prvoligaša Voždovca. Karijeru je započeo u domovini, no već s 15 godina otišao je u Radnički iz Obrenovca, gdje je izborio transfer u – Villarreal! Četiri godine bio je dio svijeta “žute podmornice”…

– Prvu godinu sam igrao u juniorima, a nakon toga u C i B ekipi, za koju sam upisao 18 nastupa. Nakon Villarreala vratio sam se u Crnu Goru i sezonu sam proveo u redovima Podgorice, a zatim potpisao za Voždovac – prepričao je svoj put Nikola, koji je u dresu Voždovca upisao 46 nastupa i postigao 16 pogodaka.

Igrač koji je za A reprezentaciju Crne Gore zaigrao četiri puta i zabio jedan gol, a posljednju utakmicu odigrao u studenom prošle godine u kvalifikacijama za SP protiv Turske, dolazi kao konkurencija, ali i pomoć Deniju Juriću, a izvjesno je i da će dolazak igrača s renomeom smanjiti prostor dvojici mladih napadača, Brazilcu Caiju Cruzu i Anti Mateju Juriću. Obojica su na dvojnoj registraciji u Hrvatskom dragovoljcu, prostora za minutažu će biti, u situaciji kad su tu ukupno četiri napadača trebat će se nametnuti…

The post Nakon Amerike – Gorica! Crnogorac Vujnović došao zabijati golove… appeared first on cityportal.hr.


Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana