Prijava

Vaša prijava

FOTO: Suši usprkos, ovogodišnja berba grožđa – rekordna!

['berba grožđa', 'hotnews', 'Udruga Grozd', 'vino']

Dobre vijesti za sve ljubitelje vina s Vukomeričkih gorica stižu iz Udruge vinogradara i vinara Grozd Velika Gorica! Nakon zadnje dvije godine koje su zbog mraza dobro podbacile, ovogodišnja se berba grožđa pokazala rekordnom, usprkos ovoj itekako sušnoj godini.

berba grozda vinograd

Foto: berba grožđa 2022., udruga Grozd

Ponajprije po natprosječnoj količini ubranog zdravog grožđa, a samim time i po količini dobivenog mošta, dok su omjeri sladora i kiselina vrlo zadovoljavajući odnosno izbalansirani.

– Ovogodišnja će se berba u vinogradarskim krugovima zasigurno dugo spominjati i pamtiti, jer je većini vinogradara nedostajala poneka kaca ili bačva. Berba je u Vukomeričkim goricama krenula početkom mjeseca rujna branjem ranijih sorti i završila kasnijim sortama, srećom prije pogoršanja vremenskih prilika sredinom mjeseca. Uzdajući se u educiranost i do sada  pokazana stečena znanja iz podrumarstva velikogoričkih vinogradara i vinara, za nadati se da će se već ove godine i tijekom iduće ponovo piti vrlo dobra i odlična vina z Vukomeričkih gorica – poručuju iz udruge Grozd.

berba grozda1

Foto: berba grožđa 2022., udruga Grozd

 

berba grozda ubrano e1663420708528

Foto: berba grožđa 2022., udruga Grozd

berba grozda ekipa e1663420792455

Foto: berba grožđa 2022., udruga Grozd

berba grozda most e1663420855762

Foto: berba grožđa 2022., udruga Grozd

The post FOTO: Suši usprkos, ovogodišnja berba grožđa – rekordna! appeared first on cityportal.hr.