Prijava

Vaša prijava

Lajk za Emu! Ima 14 godina, želi biti astrofizičarka i osvojiti vrijednu stipendiju

['ema donev', 'hotnews', 'natjecanje', 'stipendija', 'ZAGREBAČKA ŽUPANIJA']

Ema Donev iz Ivanić-Grada ima priliku osvojiti vrijednu stipendiju, a u tome joj može pomoći baš svatko od nas, no samo još do utorka, 20.rujna, do ponoći. O čemu se radi?

Ema ima 14 godina, ide u prvi razred MIOC-a i jedina je učenica iz Hrvatske koja ima priliku osvojiti prestižnu nagradu – 250 tisuća dolara vrijednu stipendiju, a pomoći joj može svatko od nas, jednostavnim lajkanjem njezinog videa na Facebook i YouTube kanalu u kojem u 90 sekundi objašnjava molekule DNA i RNA, te 2. zakon termodinamike.

– Tvoja dva klika = moguće ispunjenje svih mojih snova! Podrži me: klikni LIKE na moje videe na Facebooku i na Youtubeu kako bi osvojila prestižnu stipendiju i postala astrofizičarka – poručuje vam Ema sa svoje Facebook stranice.

Radi se o godišnjem natjecanju Breakthrough Junior Challenge, koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti. Natječu se srednjoškolci od 13 do 18 godina, a jedan od zadataka je prijaviti video u kojem objašnjavaju teorijski koncept iz područja znanosti, fizike ili matematike. Ove se godine na natjecanje prijavilo više od 2400 kandidata iz cijeloga svijeta, a stručni je žiri u 30 najboljih odabrao i Emin video. Polufinalni krug natjecanja u kojem se trenutno nalazi i u kojem odlučuju glasovi publike otvoren je do utorka, 20. rujna, do ponoći.

Ema Donev1 scaled e1663498894162

Foto: Ema Donev iz Ivanić-Grada natječe se za vrijednu stipendiju, želi biti atrofizičarka/404.agency

Ema je trenutno u napetoj završnici s mladim fizičarem Abelom iz Sjeverne Amerike čiji broj glasova značajno raste iz dana u dan, a tim tempom će zauzeti prvo mjesto – na kojem je Ema trenutno. Kao jedina predstavnica iz Hrvatske i Europske unije na finale može otići samo uz našu pomoć, jer u završnicu natjecanja ulaze mladi znanstvenici s najviše lajkova na svojim videima.

Uz stipendiju za željeni fakultet u iznosu 250 tisuća dolara, dolazi i renovacija škole koju pohađa u vrijednosti 100 tisuća dolara, a pobjednica ili pobjednik će odabrati i učitelja koji ga je inspirirao te potaknuo interes za znanost, koji će biti nagrađen s čak 50 tisuća dolara.

 

 

The post Lajk za Emu! Ima 14 godina, želi biti astrofizičarka i osvojiti vrijednu stipendiju appeared first on cityportal.hr.