Prijava

Vaša prijava

Likovnom kolonijom počinju Dani europske baštine u Velikoj Gorici

['dani europske baštine velika gorica', 'hotnews', 'KUD GRADIĆI', 'Likovna kolonija']

Pred nama su još jedni Dani europske baštine u Velikoj Gorici, koji će se održati od 29. rujna do 14.listopada. Međunarodna je to manifestacija koja ima za cilj širiti svijest o jednakoj vrijednosti i pripadnosti svekolikih identitetskih obilježja zajednica zajedničkoj europskoj baštini. Svake godine manifestacija ima određenu temu kojom se promovira i problematizira stanje, uloga i zaštita baštine, a ove godine je to „Održivost kulturne baštine“.

Otvorenje ovogodišnjih Dana europske baštine bit će 24.rujna u Gradićima gdje će se održati Likovna kolonija za djecu i mlade „Nariši turopolsku reč“.

Tijekom cijelog dana lokalni pisci će čitati svoje tekstove na turopoljskom dijalektu, a djeca i likovni umjetnici će slikati pojmove i riječi. Sve će se odvijati u Društvenom domu u Gradićima, a početak je u 10 sati. Do sutra u podne traju prijave za likovnu koloniju, a javit se možete na e-mail: gkovacic67@gmail.com. Početak je u subotu u 10 sati.

Četiri dana nakon, točnije 28.rujna u Muzeju Turopolja biti će otvorenje izložbe „Umjetnički vremeplov Muzeja Turopolja“. Još jedna izložba čeka nas 7.listopada u Galeriji Galženica pod nazivom „1.Velikogorički salon: Mapiranje lokalne scene“, a ista izložba bit će postavljena i u Galeriji Pučkog učilišta od 14.listopada.

Vrhunac ove manifestacije bit će od 13. do 15.listopada kada će se u našem gradu održat znanstveni i stručni skup na temu “Održivosti kulturne baštine”, a u sklopu kojeg će biti organizirana stručna ekskurzija po Turopolju.

Dani europske bastine VG

 

The post Likovnom kolonijom počinju Dani europske baštine u Velikoj Gorici appeared first on cityportal.hr.