Prijava

Vaša prijava

Martin Luter na operaciji, Lukavec šest do osam mjeseci bez klupske ikone

['hotnews', 'martin nino luter', 'Nk Lukavec']

Ozlijedio se još tijekom priprema, koljeno je nastradalo u prijateljskoj utakmici protiv Kurilovca, i bilo je jasno da će Lukavčani morati neko vrijeme bez vratara koji je na određeni način simbol ovoga kluba. Konačna dijagnoza se čekala, tražilo se najbolje rješenje, a vijesti su na kraju loše: Martin Nino Luter mora na operaciju prednjih križnih ligamenata.

“Nažalost, neko vrijeme ga neće biti na terenu jer ga čeka operacija, a zatim i rehabilitacija, no svi mi vjerujemo da će se iz svega ovoga vratiti još jači, bolji i brži. I da će nastaviti braniti gol najdražeg mu kluba”, objavili su iz kluba, istaknuvši pritom i važnost Luterove uloge u svlačionici.

Dokapetan je momčadi, u prvoj momčadi je od svoje 16. godine, dakle već punih osam godina. I nikad nije branio nigdje osim u svom Lukavcu, što vrijedi za samo još jednog igrača ove momčadi, hodajuću klupsku legendu, kapetana Marka Grdenića… U tom smislu, Luter će silno nedostajati suigračima u sljedećem razdoblju. Prognoze kod ovakvih ozljeda uvijek govore da je za povratak nogometu potrebno između šest i osam mjeseci.

Kako je i ranije bilo izvjesno da je riječ o ozbiljnijoj ozljedi, u klubu su hitro reagirali. I doveli 27-godišnjeg Antu Anića, koji je prošle sezone čuvao gol Dugog Sela, koje je danas u rangu više. A Anić je u Lukavcu.

– Morali smo reagirati, budući da je ozlijeđen i rezervni golman Vjeko Vondra, a u Aniću smo dobili značajno pojačanje. Ostali smo samo na njemu i apsolutno je opravdao povjerenje – kaže trener Slaven Batovanja, čija je momčad s Anićem na golu primila pet golova u prvih pet kola.

I osvojila pet bodova.

– Sve u svemu, mogu biti zadovoljan dosad odrađenim. Imali smo četiri utakmice doma na startu jer su nas iz Strmca molili za zamjenu domaćinstva, kiksali baš u toj utakmici i zasluženo izgubili, a isto vrijedi i za ovaj posljednji poraz u Vrbovcu. Ostalo je bilo korektno, osobito po pitanju želje i energije, a to mi je posebno važno za ovako mladu momčad. Igramo najčešće sa šest, sedam mlađih igrača, puno je tu potencijala, ali vjerujem da ćemo napredovati iz utakmice u utakmici i biti sve bolji – rekao je trener Batovanja.

The post Martin Luter na operaciji, Lukavec šest do osam mjeseci bez klupske ikone appeared first on cityportal.hr.


Sretan Uskrs !