Prijava

Vaša prijava

U centru Gorice: Prevaranti izvukli od 84-godišnje bake više desetaka tisuća kuna

['hotnews', 'krađa', 'policija', 'prijevara', 'samozaštita']

Iako smo nedavno pisali o tome, a i policija je pokrenula još jednu akciju u nizu kako bi upozorila starije osobe da budu itekako oprezne prilikom razgovora s nepoznatim osobama i bilo kakvog kontakta s onima koji se predstavljaju kao službene osobe, zbog prijevara na njihovu štetu, nažalost, još jedan slučaj našao se u policijskoj statistici.

Naime, u utorak, 20 rujna, 84-godišnja hrvatska državljanka, primila je poziv na telefon, dok se nalazila sama u stanu.

– S druge strane je bila ženska osoba koja joj je rekla kako je na bakinom tekućem računu krivotvoren novac. Gospođa je nažalost povjerovala u tu priču i dok je prevarantica s njom čitavo vrijeme razgovarala na telefon, rekla joj je da ode do banke i podigne sav novac s računa, koji će predati policijskom službeniku koji će ju čekati na dogovorenom mjestu. Nažalost, baka je to sve napravila, podignula je novac i navodnom policajcu, koji čak nije bio ni u uniformi, predala novac ispred zgrade FINA-e u centru Velike Gorice – izvijestila je velikogorička policija na redovitoj konferenciji za medije.

Prevarantski dvojac oštetio je 84-godišnjakinju za više desetaka tisuća kuna, a istraga je u tijeku.

Stoga iz policije još jednom upozoravaju starije osobe da izbjegavaju takve situacije, da ne otvaraju  nepoznatim osobama bez prethodne provjere, da ne komuniciraju telefonski s nepoznatima o osobnim stvarima, da nikome ne daju svoje podatke o novčanim sredstvima i bankovnim računima, jer policija može samo upozoravati, nažalost ne mogu spriječiti ovakve prijevare.

zastita od prijevara

The post U centru Gorice: Prevaranti izvukli od 84-godišnje bake više desetaka tisuća kuna appeared first on cityportal.hr.