Prijava

Vaša prijava

Tjedan posvećen morskom konjicu, jesenskoj salati i učenju ukrajinskog

['hotnews', 'POU Velika Gorica', 'Tjedan cjeloživotnog učenja']

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 26. rujna do 2. listopada, organizira Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalnu obrazovnu kampanju u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja.

Svrha cjeloživotnog obrazovanja i učenja sastoji se u činjenici da je ono potrebno svim naraštajima kako bi odgovorili izazovima na tržištu rada i samim time unaprijedili kvalitetu života. U skladu s tim POUVG, osim što nudi niz pogodnosti za umirovljenike i osobe treće životne dobi, u suradnji s Ministarstvom obrazovanja i znanosti provodi programe osposobljavanja i usavršavanja odraslih te tečajeve i radionice za djecu.

Prvi dan ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja poklapa se i s Europskim danom jezika. Europski dan jezika (EDL) obilježava se 26. rujna svake godine kako bi se na taj dan građani prisjetili važnosti učenja jezika u cijeloj Europi. Svrha obilježavanja ovog dana je jačanje svijesti o raznolikosti jezika u Europi, promicanje kulturne i jezične raznolikosti te poticanje ljudi svih dobi na učenje jezika.

U sklopu ovogodišnje kampanje Tjedna cjeloživotnog učenja i Europskog dana jezika POUVG je pripremio besplatne radionice prema sljedećem rasporedu:

pou 1
pou 2
pou 3

The post Tjedan posvećen morskom konjicu, jesenskoj salati i učenju ukrajinskog appeared first on cityportal.hr.