Prijava

Vaša prijava

Legende HNL-a, preokreti i drame, veliko slavlje domaćina… Sve je to 22. Trofej Turopolja!

['HNK GORICA', 'hotnews', 'nk lokomotiva', 'nk mura', 'Trofej Turopolja']

Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

Nakon dvije godine prisilne pauze, nakon sve one borbe s pandemijom i nogometom i njoj, na scenu se vratila – tradicija. Trofej Turopolja, čuveni juniorski turnir, krenuo je sad već davne 1998. godine, na dvije godine morao stati, da bismo u petak i subotu doživjeli 22. izdanje ovog turnira. Sa šest momčadi iz tri države i s Goricom kao konačnim pobjednikom.

– Nakon dvije godine stanke nije bilo lako vratiti se na staro, okupiti sve ove momčadi, ali tu smo računali prije svega na one koji su već dolazili, na one koji imaju kvalitetu… I uspjeli smo, sve utakmice bile su zanimljive, a završnica posebno neizvjezna i dramatična – rekao je Darko Blažinčić, tehnički direktor HNK Gorice i prvi čovjek “organizacijskog odbora” turnira.

Turnira kojeg su, usput rečeno, svi sudionici pohvalili, pri čemu govorimo o nekim imenima i prezimenima s težinom u nogometnim krugovima. Miljenko Mumlek tako je vodio juniore Varaždina, Jasmin Agić trener je juniorske momčadi Lokomotive, a jako igračko ime je i trener goričkih juniora, čovjek s ozbiljnim bundesligaškim iskustvom, Mensur Mujdža…

hnk gorica juniori 11
lokomotiva juniori

Uz Lokomotivu i Varaždin, na 22. Trofej Turopolja stigao je i Slaven Belupo, a sliku su zaokrižili slovenska Mura i mađarski Haladas. Igralo se na Gradskom stadionu, ali i na Udarniku, oba dana u jutarnjim terminima. Šest klubova podijeljeno je u dvije skupine – Varaždin, Lokomotiva i Haladas u jednu, a Gorica, Slaven Belupo i Mura u drugu.

Po dvije utakmice svake skupine odigrane su u petak, da bi odluka o finalistima, pobjednicima skupina, pala u subotu. Lokomotiva je s visokih 7-0 protiv Haladasa otišla u finale, u kojem je čekala Gorica, jedina koja je dobila obje utakmice u skupini.

Završnicu u subotu poslijepodne otvorili su Mura i Varaždin utakmicom za treće mjesto, koja je nakon 2-2 otišla u jedanaesterce, u kojima je bolja bila slovenska momčad. Ni slutili nismo da je to prava uvertira za ono što nas čeka u finalu, jer rasplet je bio praktički identičan.

Gorica je u minus upala već u šestoj minuti, kad je Lokomotiva povela iz nespretno skrivljenog jedanaesterca. U utakmicu su se Goričani vratili tek u nastavku, lijepim golom Luke Brleka, a vodstvo preuzeli preko odličnog Luke Kapulice, ovog ljeta pristiglog iz Hajduka. Nije, međutim, Gorica izdržala do kraja, Lokomotiva je izjednačila na 2-2 četiri minute prije kraja i odluka je morala pasti s bijele točke. A tu su Goričani bili nepogrešivi, jedan Lokomotivin promašaj bio je dovoljan…

nk varazdin juniori
IMG 4557

– Moramo biti zadovoljni, jer dali smo priliku velikom broju igrača, vidjeli koliko tko može, a još je i došao rezultat, što nam je posebno drago. Ovo su uvijek lijepi turniri, a nama će svakako dobro doći i kao priprema za sve što nas čeka u nastavku sezone – kazao je trener Gorice Mensur Mujdža.

Podijeljeni su na kraju i pehari, a nagrade su dobili i najbolji strijelac, Vid Štefanec iz Mure, kao i najbolji igrač turnira, kapetan Gorice Luka Brlek.

– Lijepo je ovo osvojiti, svaki trofej je važan. Uostalom, od ovakvih se trofeja i počinje – sa smiješkom je rekao Brlek.

Trofej Turopolja, što se nas tiče, vratio se na najbolji mogući način. Dobrim nogometom i velikim slavljem domaćina.

Petak, 23. rujna
Varaždin – Lokomotiva 1-1
Gorica – Mura 2-0
Haladas – Varaždin 2-5
Mura – Slaven Belupo 2-0

Subota, 24. rujna
Lokomotiva – Haladas 7-0
Gorica – Slaven Belupo 1-0

SKUPINA 1: Lokomotiva 4, Varaždin 4, Haladas 0
SKUPINA 2: Gorica 6, Mura 3, Slaven Belupo 0

za 3. mjesto:
Mura – Varaždin 2-2 (4-3)

Finale:
Gorica – Lokomotiva 2-2 (5-4)

hnk gorica juniori 12
hnk gorica juniori 10
hnk gorica juniori darko blazincic

The post Legende HNL-a, preokreti i drame, veliko slavlje domaćina… Sve je to 22. Trofej Turopolja! appeared first on cityportal.hr.