Prijava

Vaša prijava

O čemu će se pričati na Vijeću? Proračun, komunalije, urbanizam i nova imena ulica

['GRADSKO VIJEĆE', 'hotnews']

U četvrtak ujutro, koju minutu prije 9 sati, u Gradskoj vijećnici, gore na katu zgrade Pučkog otvorenog učilišta, okupit će se “gorički parlament”. Predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić otvorit će zatim 8. sjednicu ovog saziva, prije nego što krenu pitanja i odgovori.

Nakon što se odradi često “vrući” aktualni sat, krenut će rasprava po dnevnom redu, koji bi prije svega trebao biti usvojen. Pa da vidimo o čemu će tu sve biti riječ…

Prvo će gradonačelnik i njegovi suradnici podnijeti polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna, a nakon toga će se raspravljati o izmjenama i dopunama istog tog Proračuna, s naglaskom na troškove vezane uz održavanje i gradnju komunalne infrastrukture.

Raspravljat će se i o promjenama u ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada, pa će uslijediti tri točke vezane za komunalne djelatnosti, ali i komunalni doprinos. Govora će biti i o javnom dobru u općoj uporabi, a na glasovanje će ići i prijedlog za dugoročno zaduživanje VG Komunalca.

Na raspravu idu i Ciljane izmjene i dopune urbanističkog plana, a govorit će se i o sprečavanju odbacivanja otpada, o upravljanju zbrinjavanjem otpada, a bit će donesene i dvije odluke o imenovanju ulica, u Kuču i Starom Čiču.

I za kraj, pod brojem 16, dolazi točka pod nazivom “Informacije o EU projektu Velika Gorica ‘Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracija Velika Gorica'”.

Ako je suditi po prethodnim iskustvima s ovim sazivom, ali i po dnevnom redu, sve skupa moglo bit potrajati do kasno u noć…

The post O čemu će se pričati na Vijeću? Proračun, komunalije, urbanizam i nova imena ulica appeared first on cityportal.hr.